Colsen Van den Hul incurajeaza schimbarea de mentalitate
Joi, 06 Noiembrie 2014
Joi, 06 Noiembrie 2014
Compania olandeza Colsen - Van den Hul, specializata in executarea de instalatii de tratare a deseurilor animale si apelor uzate cu producere de energie regenerabila (biogaz), sustine schimbarea mentalitatii in ceea ce priveste managementul deseurilor si crearea unei strategii pe termen mediu si lung, in Romania.
In economia romaneasca, planurile si activitatea se orienteaza la ziua de astazi, si nu la ce va urma maine sau anul viitor. Tratarea deseurilor si a apelor uzate este si mai problematica. Credem ca este nevoie de o schimbare de mentalitate si gandire si credem ca acest lucru are deja loc, ca dovada si Seminarul care il organizati, pentru a crea perspective celor care vor sa ramana pe piata; dar pentru asta trebuie sa existe o strategie pe termen mediu si lung; deseurile pot crea un avantaj economic solid fata de concurenti, a declarat Henk van den Hul, fondator al firmei Colsen - Van den Hul, pentru revista Industria Carnii.ro.
Fondatorul firmei Colsen - Van den Hul a evidentiat, de asemenea, expansiunea constructiilor de statii de epurare ape uzate in Europa: In intreaga Europa se construiesc astfel de statii de epurare, care in principal cuprind tratare anaeroba si tratare aeroba. Nu credem ca in Romania, in sectorul industriei carnii si al zootehniei, astfel de statii de epurare au fost construite. Noi am proiectat si contractat realizarea unei statii de tratare deseuri animale (care cuprindea si tratarea apelor uzate), la un abator din judetul Maramures. Din pacate, firma a intrat in insolventa si proiectul nu a mai putut fi realizat.
Compania olandeza va finaliza, in luna noiembrie a.c., faza de constructie a statiei de epurare ape uzate la cel mai mare abator si fabrica de procesare carne din Olanda, VION in Boxtel.
Avantajele statiei de epurare ape uzate, Colsen- Van den Hul, sunt: injumatatirea costurilor operationale si de intretinere; venituri din producerea de biogaz (evitarea costurilor de gaze naturale - biogazul este un bun inlocuitor al gazului natural); scaderea impactului negativ asupra mediului (prin tratare biologica, anaeroba si aeroba, a apelor uzate se foloseste un minimum de chimicale, iar normele de deversare a apelor reziduale tratate - NTPA 001 sau NTPA 002 - sunt respectate).
Compania olandeza Colsen - Van den Hul s-a inscris in randul partenerilor principali la Seminarul Integrat cu tema Reinventarea Industriei Carnii de la A la Z, organizat de revista INDUSTRIA CARNII.RO
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...