Colsen- Van den Hul aduce noi tehnologii pe piata
Vineri, 24 Octombrie 2014
Vineri, 24 Octombrie 2014
Compania olandeza Colsen- Van den Hul, specializata in executarea de instalatii de tratare a deseurilor animale si apelor uzate cu producere de energie regenerabila (biogaz), s-a inscris in randul partenerilor principali la seminarul cu tema Reinventarea Industriei Carnii de la A la Z, organizat de revista INDUSTRIA CARNII.RO.
Pe piata locala, aceasta companie ofera servicii, produse si tehnologii moderne, dezvoltate si implementate cu succes in industria alimentara, la fabrici de carne, in zootehnie, in Olanda, Belgia, Marea Britanie, Italia, Spania, Franta, Lituania, China pentru producerea de energie (biogaz) si recuperarea de nutrienti din deseuri animale.
O noua tehnologie pe care Colsen - Van den Hul o pune la dispozitie pentru tratarea deseurilor de abator, a deseurilor de la fabrici de procesare carne si a deseurilor de la ferme de animale (dejectii de pasari, porcine, ovine, dar si cadavre, daca se doreste), intr-o maniera simpla, consta dintr-o instalatie de producere biogaz si instalatii de indepartare si recuperare de nutrienti (azot, fosfor, sulf) din digestat.
"Avantajele tehnicilor noastre sunt: instalatii relativ mici pe digestie termofila (>52C) in care se produce aceeasi cantitate de biogaz ca si in instalatiile mari care folosesc digestia mezofila (35C). De asemenea, prin digestia termofila se realizeaza si pasteurizarea bacteriilor patogenice, virusilor si germenilor prezenti in deseurile animale. Alte avantaje ale tehnologiilor noastre sunt: nici o aparatura nu exista in interiorului tancului digestor (reactor); sistemul de incalzire si mestecare sunt exterioare tancului digestor la orice moment existand posibilitatea de a efectua reparatii si intretineri la acesta, fara costuri de acces" mentioneaza unul din specialistii firmei Colsen - Van den Hul.
O alta noutate a companiei este tehnologia de tratare a apelor uzate de la abatoare si fabrici de procesare, prin procese anaerobe integrate cu recuperare de nutrienti si producere de biogaz. Procesele sunt simplu de controlat si sunt complet automatizate. Cantitatea si calitatea intrarilor de ape uzate (influent) si a iesirilor de ape tratate (efluent) sunt masurate si monitorizate. Apele sunt tratate prin procese biologice, putand fi deversate in emisari naturali sau folosite pentru irigatii.
Pentru producerea de biogaz, strategia firmei este de a folosi doar deseuri si nu recolte vegetale; insa clientul este cel care stabileste tipul si cantitatea de biomasa care se foloseste.
Biogazul poate inlocui gazul natural folosit la ardere in cazane, arzatoare si in cogenerare. Intrucat pretul gazelor naturale si al energiei vor continua sa creasca, investitia intr-o statie de biogaz va ofera un avantaj financiar sigur fata de competitori, va ofera independenta si continuitate in afacerea dumneavoastra, aceasta nemaifiind supusa cresterilor necontrolate de pret ale energiei (piata energiei electrice este o piata liberalizata). Ne bucuram sa fim prezenti la seminarul din 19 si 20 noiembrie organizat de Industria carnii.ro la Bucuresti, pentru a raspunde intrebarilor pe care le aveti. Energia poate deveni pentru dumneavoastra o sursa sigura de venit!, subliniaza Henk van den Hul, fondator al firmei Colsen - Van den Hul.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...