China si alte state non-UE suspenda importurile de carne de porc din Germania

China si alte state non-UE suspenda importurile de carne de porc din Germania


Exporturile de carne de porc ale Germaniei catre China si alte state din afara Uniunii Europene au fost temporar suspendate, dupa ce a fost confirmat un caz de pesta porcina africana la un mistret, a anuntat Ministerul Agriculturii de la Berlin, transmite Reuters.

"Majoritatea certificatelor veterinare convenite pentru exporturile de carne de porc din Germania includ o declaratie conform careia nu se inregistreaza pesta porcina africana din Germania. Aceasta declaratie nu mai poate fi inclusa in certificate", a precizat un purtator de cuvant al Ministerului Agriculturii.

 

Exporturile catre tarile UE raman posibile datorita clauzei in care importurile sunt oprite doar din regiunea locala unde este descoperita pesta porcina africana.

 

"Guvernul de la Berlin discuta in prezent cu tarile relevante in scopul modificarii certificatelor, pentru includerea clauzei regionale. Intre timp, exporturile sunt suspendate. Avem discutii intensive cu China si alte state din afara UE in legatura cu clauza regionala", a adaugat purtatorul de cuvant al Ministerului Agriculturii.

 

Coreea de Sud, al doilea mare client din afara UE pentru carnea de porc din Germania, a interzis deja importurile, dupa ce joi a fost descoperita pesta porcina africana in landul rural Brandenburg la un mistret, nu la un animal de ferma.

 

Cel mai mare producator de carne de porc din Europa exporta masiv in tarile din Asia, in special in China, care, anul trecut, a importat carne de porc din Germania in valoare de 1,2 miliarde de dolari.

 

Recent au fost confirmate cazuri de pesta porcina africana in zece tari din Europa, mistretii fiind suspectati de raspandirea epidemiei. Unele state au impus interdictii de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pesta porcina africana.

 Poti fi interesat si de