China isi majoreaza cererea de carne de vita din Brazilia

China isi majoreaza cererea de carne de vita din Brazilia


China isi va majora importurile de carne de vita odata cu cresterea cererii sale interne, sustin producatorii din Brazilia, al doilea mare producator mondial de carne de vita.

Chiar daca unii analisti se intreaba daca importurile de carne ale Chinei vor continua sa creasca, avand in vedere ca refacerea efectivelor sale de porci se petrece in ritm accelerat, producatorul brazilian Marfrig Global Foods SA se asteapta ca efectele pestei porcine africane asupra cererii chineze de carne de vita sa se prelungeasca pana in anul 2022, transmite Bloomberg.

 

Mai mult, si dupa aceasta data cererea chineza de carne de vita ar urma sa continue sa creasca, pe masura ce populatia rurala se muta la orase iar China adopta obiceiuri alimentare mai occidentale.

 

"Totul sugereaza ca fenomenul chinez este unul de durata. Fiecare crestere cu 100 de grame a consumului per capita in China inseamna importuri suplimentare de 2.000 de tone. Cererea va continua sa creasca odata cu majorarea veniturilor", sustine directorul general de la Marfrig Global Foods SA, Miguel Gularte. Potrivit acestuia, potentialul de crestere este evident daca se compara consumul per capita de carne de porc in China, aproximativ 47 kilograme pe an, cu consumul de carne de vita, aproximativ cinci kilograme pe an.

 

Chiar daca cele mai recente cifre arata o refacere rapida a efectivelor de porci din China, livrarile de carne de porc ar urma sa continue sa scada anul viitor. Gigantul asiatic va continua sa fie cel mai important client pentru livrarile de carne din America de Sud, fiind responsabil pentru mai mult de 70% din exporturile de carne de vita din regiune, si de aproximativ 60% in cazul Braziliei.

 

Toate aceste vanzari in crestere spre China au facut ca actiunile Marfrig sa inregistreze o crestere de 47% in acest an, in timp ce indicele principal Ibovespa al bursei braziliene a inregistrat un declin de 12%.

 

Intre timp, economiile emergente, incurajate de monedele lor slabe, vor continua sa directioneze o mare parte a productiei lor spre pietele de export. In Brazilia, exporturile solide vor ajuta procesatorii de carne sa compenseze pentru scaderea cererii interne, pe fondul unei crize economice si a terminarii unui program guvernamental de subventii care a ajutat la sustinerea consumului alimentar, sustine Miguel Gularte.

 

"Orice surplus va fi directionat spre exporturi, si cand spui exporturi asta inseamna China", a subliniat Miguel Gularte.Poti fi interesat si de