China a importat 460.000 de tone de carne de porc in martie

China a importat 460.000 de tone de carne de porc in martie


Volumele de carne de porc importate de China in martie reprezinta un maxim istoric pentru tara asiatica, iar situatia a aparut pe fondul descoperirii unor noi focare de pesta porcina africana pe teritoriul tarii.

China a atins luna trecuta un nivel record al importurilor de carne de porc cumparand 460.000 de tone de la furnizorii sai, scrie EuroMeatNews.com.

 

Transporturile la intrarea in tara au crescut cu 16% fata de anul trecut, conform datelor vamale citate de ziarul South China Morning Post. Achizitiile din primul trimestru au crescut cu 22%, pana la 1,16 milioane de tone, mai arata datele.

 

Potrivit Biroului National de Statistica, inventarul de porci din tara totaliza 415,95 milioane de capete la sfarsitul lunii martie, cu aproximativ 30% mai mult decat cu un an mai devreme. Efectivul se compara cu 411 milioane de porci la sfarsitul primului trimestru al anului 2017, indicand faptul ca cifrele au revenit la nivelurile de dinaintea izbucnirii bolii porcine mortale in 2018, sustin datele oficiale.

 

Cu toate acestea, alti experti nu sunt de acord cu datele raportate de Biroul National de Statistica. Potrivit lui Pan Chenjun, analist senior pentru animale la Rabobank, efectivele de porci din tara s-au contractat cu pana la 30% in sezonul de iarna din cauza mai multor boli care au afectat sectorul. Un val sever de pesta porcina africana din ultimele luni a eliminat cel putin 20% din efectivul de reproductie din nordul Chinei, arata unele estimari. Importurile, determinate partial de achizitiile de la stat, vor ramane puternice in luna mai, deoarece comerciantii anticipeaza o revenire a preturilor interne la porc.Poti fi interesat si de