Challenge Labs: Se cauta solutii pentru gestionarea risipei alimentare

Challenge Labs: Se cauta solutii pentru gestionarea risipei alimentare


EIT Food si Impact Hub Bucharest au dezvoltat Challenge Labs, programul de ideatie care identifica si gaseste posibile solutii pentru cele mai presante probleme ale industriei alimentare, unde profesionistii si antreprenorii din domeniul agroalimentar se pot inscrie pana pe 31 octombrie.

Editia din acest an vizeaza gasirea de solutii pentru prevenirea si gestionarea risipei alimentare, pe de o parte, si pentru accesibilizarea alimentatiei sanatoase, pe de alta parte, fiind considerate principalele provocari ale industriei alimentare.

 

In cadrul Challenge Labs, profesionisti cu specializari diferite - de la profesori si cercetatori, la persoane care lucreaza in companii de food & drinks, la antreprenori cu idei - isi vor pune laolalta cunostintele ca sa rezolve provocari din acest domeniu. Timp de doua saptamani, acestia vor participa la workshop-uri intensive, alaturi de alti inovatori si experti si vor invata sa foloseasca metodologii diverse, cum ar fi service design si design thinking. In plus, participantii vor crea si testa prototipuri de reprezentari vizuale, mockups etc, pentru care pot castiga un premiu de 2.000 de euro.

 

„Din rolul nostru de EIT Food Hub Romania, conectam acei reprezentanti locali care au forta de a pune lucrurile in miscare. Acelasi lucru ni l-am propus si la Challenge Labs: vom aduce impreuna know-how-ul unor profesionisti care sa invete unii de la altii, sa construiasca impreuna si sa isi creasca in acest mod potentialul de inovare”, spune Irina Simulescu, reprezentant local EIT Food Hub. „In plus, experienta de doua saptamani a programului este construita ca o programa intensiva de invatare despre dezvoltare de solutii si servicii in domeniul agroalimentar – cu siguranta, foarte valoroasa pentru orice profesionist in curs de formare sau specializare”, adauga aceasta.

 

Inscrierile in programul Challenge Labs sunt deschise pentru un public relevant, dintre care pot face parte: absolventii unei universitati de profil sau din domenii adiacente, cercetatorii sau oamenii de stiinta, medicii, tinerii specialisti din agrifood si industriile complementare, expertii din domeniu si profesionistii cu experienta in agrifood sau domenii conexe.

 

Pentru a se inscrie in program, candidatii trebuie sa completeze formularul de pe site.

pana la 31 octombrie 2021. In etapa de preselectie, aplicantii vor completa in perioada 31 octombrie - 5 noiembrie un nou formular dedicat repartizarii pe echipe. In final, participantii selectati vor fi impartiti in echipe multidisciplinare si vor lua parte la workshopuri in perioada 11 - 25 noiembrie, impreuna cu experti si mentori.

 

Problema risipei alimentare si accesibilizarea alimentatiei sanatoase sunt provocarile propuse echipelor participante

Echipele participante in program vor avea misiunea de a gasi solutii pentru problemele stringente ale sectorului alimentar: pe de-o parte, pentru risipa alimentara cu care se confrunta producatorii si consumatorii deopotriva, pe de alta, facilitarea accesului la o alimentatie sanatoasa pentru populatia generala, cu venituri medii.



Poti fi interesat si de