Cererea globală de carne de porc crește ușor

Cererea globală de carne de porc crește ușor


Cererea globală de carne de porc va rămâne stabilă în 2025: Consumul va crește cu doar 0,2% până la aproximativ 125 de milioane de tone. Sunt așteptate scăderi ușoare în China și UE. Consumul pe cap de locuitor este așteptat să crească ușor la 15,4 kg la nivel mondial.

Consumul global de carne de porc se va modifica doar ușor, astfel încât cererea totală de carne de porc este de așteptat să rămână stabilă în 2025. Compania de Informații privind Piața Agricolă (AMI) raportează în prezent că la nivel mondial creșterea va fi una gestionabilă de 0,2 la sută. Conform unei previziuni preliminare, consumul global de carne de porc va totaliza 125 de milioane de tone.

 

În China, cel mai mare consumator de carne de porc din lume, este așteptată o scădere ușoară de 0,1 la sută. Consumul total este estimat să fie de 58,2 milioane de tone. Al doilea cel mai mare consumator de carne de porc este UE, cu un total de 18,2 milioane de tone. Consumul acolo este de așteptat să scadă cu 0,7 la sută. Printre motivele invocate se numără cererea tot mai mare de carne de porc produsă ecologic și etic, datorită conștientizării sporite a bunăstării animalelor și a mediului înconjurător.

 

În contrast, este așteptată o creștere a consumului de carne de porc în SUA, Rusia, Vietnam și Mexic. În SUA, cererea este așteptată să crească cu 1,7 la sută, ajungând la un total de 10,1 milioane de tone. În Rusia, consumul este prognozat să atingă 4,1 milioane de tone în 2025, ceea ce reprezintă o creștere de 1,1 la sută. În Vietnam și Mexic, sunt așteptate creșteri ale cererii de 2,8 la sută, respectiv 2,7 la sută pentru anul calendaristic curent.

 

Consumul global de carne de porc pe cap de locuitor a totalizat 15,3 kg în 2024 și este prognozat să crească cu 100 g.



Poti fi interesat si de