Cererea de carne de porc din UE, inca instabila
Miercuri, 28 Iunie 2017
Miercuri, 28 Iunie 2017
Cererea de carne de porc pe pietele cheie ale UE continua sa fie instabila in 2017, piata europeana fiind sustinuta in principal de cererea de export, scrie Leo Colby, consultant AHDB.
Potrivit acestuia, citat de thepigsite.com, carnea proaspata de porc a fost supusa celei mai mari presiuni, pe masura ce segmentul produselor procesate a rezistat mai bine. Ceea ce se intampla cu cererea interna in sustinerea pietei UE a carnii de porc in urmatoarele luni ar putea fi cruciala, pe masura ce pietele de export ale UE devin din ce in ce mai competitive.
Situatia de pe piata germana de carne de porc este cea mai ingrijoratoare, iar statisticile din primele patru luni ale anului 2017 indica faptul ca achizitiile de produse proaspete au scazut din nou, cu pana la 7% fata de anul precedent.
Cresterea pretului la carne de porc de 4% a fost considerabil mai mare decat in cazul altor tipuri de carne. In Franta si Italia, achizitiile de carne de porc proaspata continua sa scada, spre deosebire de Spania, unde carnea de porc are acum rezultate mai bune decat in alte tari, datorita redresarii economiei.
Si vanzarile de carne de porc proaspata din Marea Britanie au scazut. Cu toate acestea, pana la 23 aprilie a fost o scadere de doar 1,5%, ceea ce reprezinta o imbunatatire considerabila fata de situatia de anul trecut.
Pe masura ce aprovizionarea cu porci din UE incepe sa se dezvolte din nou ca raspuns la cresterea numarului de scroafe, un nivel bun al cererii interne devine critic daca productia de porcine va ramane profitabila, iar piata carnii de porc nu se va prabusi, mentioneaza Leo Colby, consultant AHDB.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...