Cererea de carne de pasare in UE va scadea in urmatorul deceniu

Cererea de carne de pasare in UE va scadea in urmatorul deceniu


Consumul de carne de pasare din UE a crescut cu 2% intre 2011 si 2021, urmand sa creasca cu doar 0,6% pe an intre 2021 si 2031, arata cel mai recent raport al Comisiei Europene.

Potrivit prognozei, consumul de carne de pui pe cap de locuitor va creste de la 23,5 kg in 2021 la 24,8 kg in 2031.

 

Cresterea se datoreaza imaginii mai sanatoase a carnii de pasare in comparatie cu alte tipuri de carne, unei usurinte mai mari in prepararea acesteia si lipsei constrangerilor religioase in consum. Se preconizeaza ca productia UE va continua sa creasca cu 0,4% pe an, ajungand la 14 milioane de tone in 2031, ceea ce este mult mai lent decat 2,6% inregistrat in ultimul deceniu.

 

Potrivit raportului, nu va exista un impuls urias al exporturilor UE in urmatorii 10 ani, dupa ce au crescut cu 3,7% in perioada 2011-2021. Principalele produse exportate vor fi cele mai putin solicitate in UE – aripi, pulpe si organe. Se preconizeaza ca preturile se vor stabiliza la un nivel ridicat si vor ajunge la 2.000 euro/tona pana in 2031.



Poti fi interesat si de