Cele mai frecvente greseli in procesul de dezinfectie a unei bucatarii

Cele mai frecvente greseli in procesul de dezinfectie a unei bucatarii


Aproximativ 600 de milioane de oameni se imbolnavesc, in fiecare an, din cauza bolilor de origine alimentara iar aproximativ 420.000 dintre ei mor.

Cea mai frecventa cauza este reprezentata de bacteriile care persista sa existe in alimentele expirate sau prost conservate. Acestea pot provoca infectii gastro-intestinale severe, care la unele persoane se manifesta prin varsaturi si deshidratare.

 

Curatarea superficiala ajuta la eliminarea impuritatilor mai mari dar nu elimina complet microorganismele care se acumuleaza la suprafata acestor alimente. Pentru eliminarea tuturor microorganismelor, compania BIOCOMP a venit cu o solutie optima si castigatoare.

 

Compania BIOCOMP este specializata de 30 de ani pe producerea unei game complete de dispozitive de dezinfectie UV-C special concepute pentru aplicare in domeniul industriei alimentare, in special in industria prelucrarii carnii, care garanteaza cea mai mare eficienta posibila.

 

,,BIOSECURIZAREA ECOLOGICA INTEGRATA cu tehnologia UV-C in industria alimentara, in industrializarea carnii, concept unic inregistrat de compania BIOCOMP, care odata montat si implementat va va face sa uitati de problema dezinfectiei, a contaminarilor specifice (mucegaiuri, bacterii, Listeria, etc.) si a controlului biocontaminantilor in unitatea de productie, in conditii de investitii minime, fara mentenanta si consumabile, cu durata de exploatare de peste 20 de ani”, a precizat dl. Ing. Adrian Iurcan, CEO-ul companiei BIOCOMP.

 

In mod normal contaminarile periculoase sunt cu mucegaiuri de perete, gripe sezoniere umane, tuberculoza, varicela, E coli, Salmonella, Stafilococul auriu, Listeria etc., dar situatia se inrautateste extrem cand avem situatii speciale date de pandemii cu virusuri necunoscute si fara tratament.

Microorganismele care se afla pe carne pot trece direct catre consumatorul final si invers. Unul dintre cele mai mari riscuri in acest mediu mai rece este modul in care depozitam carnea cruda. De obicei, vin de la macelarii si supermarketuri in pungi sau tavite de polistiren si in ambalaje de plastic. De obicei, acestea au un lichid sau sange cu bacterii in ele.

 

De asemenea, BIOCOMP produce o gama completa de dispozitive de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C pentru suprafete ce se utilizeaza in absenta omului (pentru dezinfectia echipamentelor, podelelor, rafturilor sau chiar a tavitelor, etc.) precum si pentru dezinfectia incaltamintei si a obiectelor personale ( masti, spatule, ustensile, etc.).

 

BIOCOMP produce dispozitive de dezinfectie UV-C specializate precum tuneluri dezinfectie UV-C pentru produsele din carne si ambalaje, dezinfectia facandu-se inainte de ambalare pentru cresterea cu pana la 100% a timpului de proaspat, dispozitive pentru cresterea timpului de proaspat cu pana la 100% a produselor neambalate expuse in vitrinele frigorifice.

 

In concluzie, compania BIOCOMP va garanteaza controlul proactiv asupra agentilor patogeni periculosi cu ajutorul BIOSECURITATII ECOLOGICE INTEGRATE!



Poti fi interesat si de