Caroli Foods propune, prin brandul Maestro, actiuni pentru evitarea risipei alimentare
Miercuri, 03 Mai 2023
Miercuri, 03 Mai 2023
Acelasi studiu arata ca romanii, pe langa alocarea unui timp indelungat de fierbere sau coacere, gatesc cantitati mari de mancare, pe care ulterior nu reusesc sa o consume si ale carei proprietati se deterioreaza in cateva zile.
Cu ocazia zilei de 1 Mai, care a dat startul sezonului estival, Maestro propune sase actiuni pentru un consum responsabil de alimente in timpul verii:
- Luati in considerare sa gatiti pentru maximum 2 zile de consum, suficient cat familia sa se bucure de mese proaspete si de calitate, si, daca mergeti la restaurant, luati la pachet mancarea ramasa – Atunci cand sunteti acasa este recomandat sa va puneti in farfurie atat cat puteti manca. De asemenea, odata cu venirea zilelor calduroase, ganditi-va sa gatiti o cantitate de mancare pentru maximum 2 zile de consum. La fel si atunci cand mergeti in vacanta, mai ales in regim all inclusive, de la bufetul generos alegeti sa va serviti cu portii mici, atat cat puteti manca. Daca luati masa in oras si portia este prea mare, va sugeram sa cereti ce v-a ramas la pachet pentru a evita aruncarea acesteia. De asemenea, daca ati gatit prea mult la cina, ce a ramas puteti lua sa consumati in pauza de masa de a doua zi.
- Depozitati si consumati corespunzator alimentele - Este necesar ca fiecare produs cumparat sa fie depozitat corect pentru a fi consumat igienic, in special in perioada verii. De asemenea, se recomanda asezarea alimentelor in functie de cat de repede trebuie consumate, in fata fiind cele care trebuie mancate intr-un timp mai scurt, pentru a evita aruncarea lor.
- Planificati atent lista de cumparaturi - Inainte de a merge la magazin este indicat sa faceti un inventar al produselor pe care le aveti deja in casa si sa va asigurati ca nu cumparati mai mult decat este necesar. Totodata, o lista de cumparaturi inseamna mai multa organizare si siguranta ca veti controla mai bine cantitatea si calitatea produselor achizitionate.
- Fiti creativi in utilizarea alimentelor din casa – Diverse produse alimentare care se apropie de termenul de expirare sau fructele si legumele care par putin inestetice pot prinde viata prin diverse retete. Fie ca va lasati purtati de inspiratia de moment sau cautati pe internet ce ati putea face cu ele, cu siguranta locul lor este pe masa, preparate, nu la gunoi.
- Educati-i si pe cei din jur – Este important sa fim mereu informati cu privire la fenomenul risipei alimentare si actiunile pe care le putem face pentru a il diminua. In acelasi timp suntem responsabili sa ii educam si pe cei din jur, chiar de la o varsta frageda si sa fim un exemplu de urmat.
- Donati produse alimentare care va prisosesc, dar care si-au pastrat proprietatile organoleptice si se incadreaza in limita termenului de valabilitate.
Ca urmare a angajamentul brandului de a deveni mai sustenabil, Maestro ofera o gama delicioasa de mancaruri gatite - realizate doar cu ingrediente naturale (fara coloranti, conservanti sau arome artificiale), urmand retete indragite de romani. Ambalate in caserole 100% reciclabile, Maestro ofera supe si feluri principale de mancare in portii satioase, a cate 350-400 de grame, reprezentand cantitatea ideala pentru a evita consumul exagerat sau risipa alimentara. Astfel, consumatorii pot alege o masa care pastreaza gustul autentic al bucatariei romanesti, economisind din timpul petrecut in bucatarie si reducand risipa post-consum.
Caroli Foods Group, parte a Sigma, este liderul local in domeniul produselor din carne ambalate din Romania si unul dintre cei mai de succes producatori de produse din carne din Europa de Sud-Est. Compania a fost infiintata in 1994 si ofera in prezent un portofoliu extins de peste 200 de produse prin intermediul a cinci marci: Caroli, Sissi, Campofrio, Maestro si Primo. Compania are o fabrica in Pitesti si dispune de importante facilitati logistice in toata tara, o flota considerabila si o retea extinsa de distributie.
In Romania se arunca anual aproximativ 2,55 tone de mancare, din care un sfert este mancare gatita, fiecare roman fiind responsabil, in medie, de 129 kg de alimente care ajung la gunoi, conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii.
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...
Institutia Prefectului Salaj a precizat ca Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a adoptat,...