Carnea de vita Premium Angus, un etalon al calitatii

Carnea de vita Premium Angus, un etalon al calitatii


Intr-o zona cu istorie gastronomica bogata, printr-un proces de obtinere pe deplin controlat, cu trasabilitate completa, ia nastere un produs 100% natural, sanatos si gustos. Oricine a gustat vreodata carnea de vita Angus, va fi mereu fidel acesteia.

Aproape de Sibiu, pe valea Hartibaciului este produsa carnea de vita Premium   Angus care ajunge in toate colturile tarii prin extin- sa retea de restaurante care au inclus aceasta carne in meniuri dar si prin magazinul online www.premiumangus. ro. Indiferent daca vorbim de celebrele steak-uri sau de mancaruri traditionale cu ingrediente de calitate, romanii pot alcatui un meniu sanatos si gustos, construit mai degraba de calitate, decat pe cantitate, cu carne de vita premium produsa local.

 

Mai ales in aceste vremuri tot mai solicitante financiar pentru oameni, e important sa ne mentinem un stil de viata sanatos, tinand cont si de buget. E important in acest sens sa avem o alimentatie responsabila, informata, bazata pe calitate, nu pe cantitate. Fiindca in momentul in care mancam alimente cu valoare nutritiva ridicata, ii putem asigura in continuare corpului toate resursele necesare pentru o buna functionare. Dar ce inseamna sa mananci informat si responsabil? In primul rand sa cunosti produsele pe care le consumi.

 

Angus este o rasa de bovine nu o calitate a carnii! Numele Angus nu implica din start o carne de vita de o calitate superioara! Este recomandat sa ne asiguram ca alegem carne de calitate, nu doar o eticheta.  Pentru a face  asta, e important ca inainte  de a achizitiona o carne de vita, sa aflam detalii despre modul in care au fost crescute si furajate animalele - „esti ceea ce mananci” spun unii. Trasabilitatea este al doilea punct important, care face diferenta dintre un produs de calitate si unul de masa - adica posibilitatea de a urmari provenienta carnii de la animalul crescut pe pasune, pana in farfuria ta.

 

Pentru ca o carne de vita sa fie de calitate superioara, precum cea Premium Angus, aceasta trebuie sa aiba marmorare – adica grasime intramusculara si extra musculara - fix partea aceea care da gust si fragezime carnii in momentul gatirii.

 

Spre deosebire de carnea de vita populara in Romania care este slab marmorata, carnea Angus este bogata in grasime, ceea ce-i da fragezime dupa gatire, spre deosebire de duritatea celei cunoscute de majoritatea oamenilor.

 

Grasimea intramusculara are un rol esential in calitatea carnii inca de la inceperea maturarii prin fragezirea fibrelor musculare. Maturarea uscata presupune pastrarea carcasei sau a partilor principale din carcasa agatate in carlige la un nivel al temperaturii cat mai aproape de inghet, pe o perioada de cateva saptamani. In acest proces umiditatea se evapora din carne, ducand la cresterea concentratiei de arome si gust. Totodata se produce ruperea tesuturilor fibrelor musculare avand ca efect fragezirea carnii. Perioada de maturare poate dura intre 15 si 28 zile, in unele cazuri chiar mai mult si se poate pierde pana la o treime din cantitate.

 

Din pozitia unui producator local al unui produs de inalta calitate, Karpaten Premium Angus doreste sa contribuie la crearea unei culturi gastronomice a carnii de vita in Romania. Asa a luat nastere magazinul online www.premiumangus.ro (primul magazin online din Romania care comercializeaza carne de vita Angus), pentru a facilita accesul consumatorilor la produsul local, 100% natural.

 

Shop-ul online cuprinde peste 15 pachete predefinite de carne, construite in functie de modul de gatire a pieselor incluse. Pentru a veni in sprijinul consumatorilor, site-ul cuprinde recomandari de gatire a carnii de vita, sfaturi de preparare, garnisire, sosuri si accesorii potrivite pentru carnea de vita Angus. Magazinul ofera periodic si diverse facilitati pentru vizitatori si posibilitatea de a se abona la newsletter-ul saptamanal.

 

Carnea de vita Premium Angus a fost si ingredientul principal al evenimentului Romanian Beef Master 2022 de la inceputul lunii august. Zeci de echipe de bucatari s-au intrecut in prepararea carnii de vita, demonstrand tehnici si creativitate. Seminarii si discutii deschise despre tehnici de prepararea chiar si o tombola au avut in centru carnea de vita produsa in Romania.

 

Produsele Karpaten Premium Angus sunt apreciate local si international, de specialisti in domeniu dar si de consumatori casnici. Prin acestea, sectorului gastronomic romanesc este reprezentat cu mandrie la nivel international.

 

Articol publicat in editia cu numarul 84 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de