Carnea de pui comercializata in SUA este aproape in totalitate contaminata cu bacterii

Carnea de pui comercializata in SUA este aproape in totalitate contaminata cu bacterii


Aproape toata carnea de pui comercializata in Statele Unite este contaminata cu bacterii periculoase precum salmonela sau e-coli, scrie revista americana Consumer Report, in urma analizarii a 300 de mostre de carne de pui din mai multe magazine, relateaza AFP.Analiza a aratat prezenta unor bacterii potential periculoase in aproape toate mostrele, inclusiv in cele bio. 'Peste jumatate din esantioane contineau materii fecale contagioase si aproximativ jumatate aveau cel putin o bacterie rezistenta la trei sau patru dintre antibioticele prescrise cel mai frecvent', mentioneaza revista, precizand ca aceasta situatie a fost constatata in cazul tuturor producatorilor. Cea mai criticata este firma Foster Farms, ale carei produse au provocat vara aceasta o epidemie de salmonela in Statele Unite.

puiiiiAproape toata carnea de pui comercializata in Statele Unite este contaminata cu bacterii periculoase precum salmonela sau e-coli, scrie revista americana Consumer Report, in urma analizarii a 300 de mostre de carne de pui din mai multe magazine, relateaza AFP.Analiza a aratat prezenta unor bacterii potential periculoase in aproape toate mostrele, inclusiv in cele bio. 'Peste jumatate din esantioane contineau materii fecale contagioase si aproximativ jumatate aveau cel putin o bacterie rezistenta la trei sau patru dintre antibioticele prescrise cel mai frecvent', mentioneaza revista, precizand ca aceasta situatie a fost constatata in cazul tuturor producatorilor. Cea mai criticata este firma Foster Farms, ale carei produse au provocat vara aceasta o epidemie de salmonela in Statele Unite.


Potrivit Agerpres, in fiecare an in lume 48 de milioane de oameni se imbolnavesc in urma consumului de alimente contaminate cu bacterii precum salmonela, campylobacter sau e-coli, iar carnea de pui provoaca mai multe decese decat orice alt aliment, se mai arata in articol, concluzie bazata pe analiza epidemiilor inregistrate intre anii 1998 si 2008 de Centrul national american pentru prevenirea bolilor.

Pentru a reduce riscul de imbolnavire, sunt reamintite masurile de precautie ce trebuie avute in vedere, ?i anume spalarea mainilor dupa atingerea carnii nepreparate si gatirea carnii de pui la o temperatura interna de cel putin 73 de grade Celsius.



Poti fi interesat si de