Carnea de porc se va scumpi cu pana la 15%, pe masura ce ne apropiem de Craciun
Marti, 15 Octombrie 2024

Marti, 15 Octombrie 2024
Astfel, preturile vor creste cu 10%-15% pe kilogramul de carne de porc, avand in vedere oferta tot mai limitata de pe piata interna, care mai acopera doar 20% din consum, potrivit Adevarul.
„Este perioada in care romanii isi cumpara tot mai multa carne de porc, pregatindu-se de Sarbatori. Acum, problema mare este ca la noi, in fermele comerciale autohtone, dar nu numai, si in gospodariile populatiei, se cresc tot mai putin porci, deci oferta nu este pe masura cererii. Ca atare, ca si anul trecut si ca si in ultimii sapte ani de cand ne zbatem in aceasta problema a pestei porcine africane, se va apela in mod clar la importuri si la importuri masive, pentru ca pur si simplu in Romania nu exista posibilitatea de acoperire a acestei cereri si ca atare ne asteptam, eu ma refer la cifrele de anul trecut, este foarte posibil sa se intample, la fel si in acest an. Deci este posibil sa existe o crestere a pretului undeva intre 10 si 15% dupa mijlocul lunii noiembrie”, a explicat Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), la Antena 3 CNN.
Dupa Sarbatori, atat cererea cat si preturile vor scadea, deoarece romanii nu mai consuma carne de porc sau consuma ce a ramas din timpul Sarbatorilor, a mai spus presedintele APCPR.
Una dintre cauzele scumpirii ar fi seceta, care a afectat culturile de cereale si mai ales de porumb. Temperaturile extreme de peste 40 de grade din vara aceasta au distrus culturile de grau si rapita, dar si productia de legume.
Sectoare-cheie precum procesarea cărnii, industria alimentară, agricultura, zootehnia, retail-ul,...
"România trebuie să îşi crească capacitatea de producţie internă în sectorul su...
"Vreau să vă anunţ public astăzi că, în următoarea Politică Agricolă 2028-2034, peste patru...