Carnea de porc, mai scumpa si mai multa din import

Carnea de porc, mai scumpa si mai multa din import


Pretul mediu pentru carnea de porc va creste, in perioada Craciunului, cu 8% fata de anul trecut, in timp ce preparatele din carne ar urma sa coste cu 10% mai mult, sustin specialistii.

La nivel european, estimarile pentru pretul carcasei de porc romaneasca nu sunt cu mult diferite fata de principalele state membre producatoare de carne de porc, respectiv Germania, Spania, Franta, Polonia si Danemarca.

 

„Pe plan intern, pesta porcina africana si restrictiile impuse de autoritati cu privire la miscarea animalelor au facut ca pretul de achizitie sa difere intre zonele afectate de maladie si cele fara restrictii. Totodata, sporirea masurilor de bioscuritate la nivelul fermelor si abatoarelor au condus la cheltuieli suplimentare. Toate aceste aspecte concura ca previziunile pentru acest sfarsit de an sa indice o posibila crestere a pretului mediu pentru carnea de porc cu 8% fata de 2017. De asemenea, exista premizele ca in perioda premergatoare Craciunului sa fie o crestere a pretului produselor din carne  in jur de 10%  fata de anul 2017”, sustine Dana Tanase, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii.

 

O analiza ampla despre pretul si productia de carne de porc in anul 2018, puteti citi in revista INDUSTRIA CARNII.RO, editia 62.

 



Poti fi interesat si de