Carnea de porc, locul doi la capitolul importuri in 2015
Luni, 08 Februarie 2016
Luni, 08 Februarie 2016
In primele zece luni ale lui 2015, Romania a importat carne de porc proaspata sau refrigerata in valoare de peste 239 milioane de euro.
Potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, tara noastra a importat 152.207 tone de carne de porc proaspata sau refrigerata, ocupand locul doi la capitolul importuri realizate in primele zece luni din 2015. Primul loc in acest clasament este ocupat de importurile de porumb. Acestea au insumat peste 259 milioane de euro.
Conform datelor MADR, importurile de produse de brutarie, patiserie si biscuiti au depasit 87.300 de tone, cele ale preparatelor alimentare au ajuns la 44.033 de tone, iar valoarea importurilor de zahar din trestie sau din sfecla au totalizat peste 149 milioane de euro.
Ca o concluzie, in primele zece luni din 2015, Romania a inregistrat un usor excedent in comertul cu produse agroalimentare de 70,47 milioane de euro, in scadere cu aproape 86% fata de nivelul de 496,50 milioane de euro, raportat in perioada similara din 2014.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...