Carnea de miel, vedeta pe masa de Paste
Marti, 03 Mai 2016
Marti, 03 Mai 2016
Anul acesta, masa de Paste a fost mult mai bogata in produse romanesti decat anul trecut. Potrivit reprezentantilor din industria carnii, anul acesta preparatele au fost realizate aproape n totalitate cu carne de miel provenita din fermele locale, spre deosebire de alti ani cand un sfert din carnea de miel era adusa din Bulgaria.
Anul acesta nu putem discuta de import dac? ?inem cont de faptul c? avem 11 milioane de ovine, avem destui miei la comercializare. In Europa cresterea ovinelor nu mai este atractiva tinand cont de costul fortei de munca, a declarat pentru presa central?, Emil Dumitru, pre?edinte ProAgro. Potrivit acestuia, in apropierea perioadei sarbatorilor pascale sunt sacrificati aproximativ 4 milioane de miei.
Cum Pastele s-a sarbatorit in acest an pe 1 Mai, romanii nu au renuntat nici la gratarele traditionale si au cumparat si mici. In anii trecuti, in vacanta de 1 Mai, romanii au mancat 30 de milioane de mici si au baut 155 de mii de hectolitri de bere, iar specialistii in domeniu se asteapta ca si anul acesta cantitatea de mici si bere consumate sa ramana cel putin la nivelul inregistrat in anii precedenti. Conform datelor Insitutului National de Statistica, daca se ia in calcul populatia activa, reiese ca un roman mananca, in medie, 40 de mici pe an.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...