Carne si Sare: O macelarie pentru iubitorii de produse premium

Carne si Sare: O macelarie pentru iubitorii de produse premium


Apetitul romanilor pentru produse naturale, realizate doar din carne romaneasca, fara conservanti sau alte “E-uri”, este un trend de necontestat pe piata locala, o preferinta pe care au mizat Viorel Chirita si Dragos Safta, doi antreprenori care au cladit cu pasiune business-ul Carne si Sare.

Au investit aproape 200.000 de euro intr-o macelarie premium, dar cu preturi destul de accesibile, dupa ce au ajuns la concluzia ca romanii sunt dispusi sa aprecieze calitatea si investitiile. Carne si Sare si-a deschis usile la inceputul lunii iulie, in comuna Chiajna.

 

carne 6

 

Un concept curat

Viorel Chirita si Dragos Safta au intuit nevoia consumatorilor de a gasi produse premium, la pret accesibil, de care sa se bucure impreuna cu intreaga familie. Iar proiectul s-a nascut dintr-o necesitate si din dorinta celor doi antreprenori de a avea mereu carne de calitate pe mesele lor.

 

“Ne-am dorit sa venim cu un concept nou de macelarie, pe care nu il regasesti in alta parte, un concept curat, cu foarte multe sortimente, cu accent pe carne romaneasca, proaspata. Totodata, am vrut sa prezentam alte taieturi, nu doar pe cele clasice, si sa intram si pe zona pentru gatit traditional. Cyril, directorul nostru operational, este de origine franceza, are o cultura gastronomica bine dezvoltata si ne ajuta mult in acest sens. Ideea de a deschide o macelarie a pornit de la nevoia noastra personala, suntem gurmanzi si ne plac gratarele, dar nu gaseam intotdeauna ceva deosebit, si aici ma refer la specialitati. In plus, nu exista o constanta a produselor si nu puteam cumpara dintr-un singur loc tot ce ne trebuia. Cautam si carne proaspata, dar si produse afumate intr-un mod natural 100%, fara aditivi sau alte ingrediente”, povesteste Viorel.

 

“Folosim doar carne romaneasca si am refuzat ferm orice propunere de a cumpara carne din import, pentru ca este si o cerere crescuta din partea clientilor pentru carnea produsa in Romania”, completeaza cofondatorul Carne si Sare.

 

carne 4

 

Peste 250 de sortimente diferite

Chiar daca sunt de abia intrati pe piata, cei de la Macelaria Carne si Sare si-au castigat rapid clienti fideli.

 

In primele luni de la deschiderea magazinului, cel mai bine s-au vandut carnatii, micii, produsele ready-to-cook (rulade pentru cuptor), produsele marinate si condimentate pentru gratar, iar odata cu schimbarea sezonului, creste cererea pentru articolele afumate.

 

Prin vitrine au trecut peste 250 de produse din carne proaspata, pastrame si afumaturi de porc, manzat, oaie, berbecut si pui… toate crescute in Romania!

 

Mai mult, chiar in centrul macelariei, este amenajata o vitrina dedicata produselor pentru gratar, de unde clientii pot lua pastrama, carne marinata, mici, carnati, burgeri, adana kebab, kafta etc.

 

carne 7

 

Propriul brand de sare

Viorel si Dragos au mers mai departe si au creat propriul brand de sare, pe care o importa din Cipru. Gama este formata din 12 sortimente de sare simpla, de Himalaya, afumata si fulgi de sare, cu diferite arome si ingrediente, cum ar fi rozmarin, usturoi salbatic, lamaie, carbon, chipotle etc.

 

“Fulgii de sare sunt cel mai bun condiment pentru orice friptura, nu ai nevoie de altceva. Foarte important, carnea se gateste pur si simplu, pentru ca la final sa fie adaugati fulgii de sare”, explica Dragos.

 

carne 3

 

Un alt brand propriu este cel cu lemne pentru aprinderea gratarului – Fumurescu, care contine si mixuri de chipsuri din lemn, destinate fiecarui tip de carne. Completeaza ceea ce vrea sa reprezinte Carne si Sare: o experienta noua, o atmosfera prietenoasa, design modern, ambient placut si personal amabil.

 

Echipa si clientii, veniti natural

Ca toate lucrurile bune in viata, si formarea echipei a venit de la sine, spune Viorel: „Inca de cand am facut planul de a deschide aceasta macelarie, ne-am temut ca nu vom gasi oameni calificati in domeniu, pentru ca este o problema serioasa in piata. Dar lucrurile s-au asezat natural la noi. Aveam planul de business bine pus la punct, la doar o saptamana l-am cunoscut, printr-o cunostinta, pe Cyril, care l-a recomandat pe Adrian, iar ceilalti membri ai echipei au venit fara eforturi din partea noastra, ca si cand le era scris sa ajunga in echipa. In prezent, sunt opt angajati, 2 macelari, 2 preparatori si 4 lucratori comerciali. Urmeaza sa completam echipa pe zona de vanzare si productie”.

 

carne 2

Viorel Chiriță – cofondator, Adrian Petre – Master Măcelar / Director de producție, Cyril Cieren - Master Măcelar / Director Operațional, Dragoș Safta – cofondator

 

Adrian Petre este Master Macelar, avand multi ani de experienta in spate. Cu multa creativitate si talent, duce macelaria la nivel de arta. Ca Director de productie la Carne si Sare, Adrian dezvolta in permanenta retete noi, avand intreaga sustinere a echipei. Totodata, specialistul se mandreste ca, la prima editie a concursului Top Chef MACELAR, a facut parte din echipa care a obtinut locul al doilea.

 

In viitorul apropiat, Carne si Sare va avea si propria macelarie cu grill, asa incat clientii sa poata cumpara carne proaspata sau semipreparate, care sa fie gatita pe loc.

 

carne 5

 

Articolul integral despre cum a luat nastere business-ul Carne si Sare si care sunt directiile de dezvoltare pentru urmatorii ani, puteti citi in editia nr. 86 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de