Carne din Olanda, contaminata cu Listeria: 20 de oameni au murit

Carne din Olanda, contaminata cu Listeria: 20 de oameni au murit


Autoritatile sanitar-veterinare din Olanda au retras de la comercializare o mare cantitate de carne din magazinele alimentare, dupa ce au descoperit legaturile dintre o serie de intoxicatii alimentare din ultimii doi ani si un singur furnizor.

Purtatorul de cuvant al Institutului National pentru Sanatate Publica (RIVM), Jan Brouwer de Koning, a declarat ca expertii au testat ADN-ul bacteriilor listeria implicate in cazuri care au afectat in total 20 de persoane, dintre care trei au decedat, iar o femeie a facut avort.

 

RIVM a tras concluzia ca intoxicatiile provin probabil dintr-o singura sursa.Autoritatile au identificat procesatorul Offerman din orasul Aalsmeer drept sursa probabila, dupa care a urmat rechemarea produselor.

 

Intr-o declaratie pe site, Offerman a spus ca rechemat carne care a fost distribuita in retele de magazine printre care Aldi, Bidfood, Jumbo, Sligro si Versunie.

 

Offerman, o filiala a companiei Ter Beke din Belgia, a declarat ca a oprit toate activitatile de taiere a carnii si de ambalare din Aalsmeer. „Activitatile vor fi preluate de alte fabrici din grup”, a anuntat firma.Poti fi interesat si de