Carmistin isi dubleaza capacitatea de crestere si abatorizare a puilor
Miercuri, 06 Iunie 2018
Miercuri, 06 Iunie 2018
“Carmistin, grup din care fac parte companii precum Avicarvil, Avicarvil Foods, Avirom, Porcellino sau Pajo Agricultura si Pajo Holding, este unul din putinele holdinguri agricole romanesti integrate, operand un lant ce porneste de la cultivarea pamantului, cresterea animalelor, productia furajului si ajungand pana la productia si comercializarea produselor din carne in cele peste 150 de magazine ale companiilor din grup”, se arata intr-un comunicat remis redactiei de catre reprezentantii Grupului.
Anul trecut, Grupul Carmistin a inregistrat un profit din activitatea operationala de 59,8 milioane de lei (cca. 13 milioane de euro), potrivit situatiilor financiare auditate de catre KPMG. Aceasta reprezinta o crestere cu 31,5% fata de rezultatul inregistrat in 2016, de 45,5 mililioane lei. La nivelul grupului, cifra de afaceri a crescut in 2017 fata de anul 2016 cu 8.6 %, de la 623,1 milioane lei, la 676,4 milioane lei (peste 148 milioane euro).
Toate cele trei linii de business principale ale grupului au avut cresteri substantiale. Astfel, cresterea si abatorizarea puilor, cu o capacitate de 10 mil. pui/an, a avut un rezultat operational de 22,2 milioane lei, in crestere cu 11,8% fata de anul anterior, la o cifra de afaceri de 365,2 milioane lei. Pana la finalul acestui an, grupul va finaliza investitiile in 8 noi unitati de productie, care vor duce la cresterea capacitatii de crestere si abatorizare pana la 20 milioane de pui/an. Si sectorul de crestere si abatorizare a porcinelor a avut o crestere considerabila, la o cifra de afaceri de 148,5 milioane lei, obtinand un profit operational de 17,7 milioane lei, cu 48,7% mai mare decat in 2016.
„Grupul si-a propus dublarea capacitatii de productie a carnii de porc, de la 200.000 porcine/an, pana la 400.000 porcine/an la finalul anului 2019, prin finalizarea investitiilor in doua noi unitati de productie”, se mai arata in comunicat.
Linia de agricultura, respectiv cultivarea cerealelor si productia de furaje, a adus un profit operational de 16,45 milioane lei, o crestere de 77% fata de 2016, la afaceri de 134 milioane lei, fata de 112,6 milioane lei in anul precedent.
"Imbunatatirea rezultatelor se datoreaza mai ales eficientizarii proceselor de productie prin cresterea performantelor tehnice, dar si reducerii costurilor. Putem spune, in acest moment, ca fermierii romani si Romania au evoluat foarte mult in ceea ce inseamna productivitatea si solutiile optime de crestere a animalelor, ceea ce face ca agricultura romaneasca sa fie una foarte competitiva la nivel european", spune Iustin Paraschiv, presedintele Grupului Carmistin.
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...
Institutia Prefectului Salaj a precizat ca Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a adoptat,...