Carmistin investeste peste 50 de milioane de euro intr-un nou abator de pui

Carmistin investeste peste 50 de milioane de euro intr-un nou abator de pui


Grupul romanesc Carmistin investeste in comuna Francesti peste 50 de milioane de euro, dintre care 15 milioane de euro reprezinta ajutor de stat, in realizarea unei noi unitati de productie pentru procesarea carnii de pasare, investitie care va duce la crearea a circa 600 de locuri de munca in zona, potrivit reprezentantilor companiei.

Managerul general al Avicarvil Valcea, Gabi Craciun, a precizat ca noul abator, care va avea o capacitate de procesare de 200.000 de pui pe zi, va fi gata la sfarsitul acestui an si operationalizat la inceputul anului viitor, firma avand in dezvoltare si o asociatie de producatori care ar putea sa-si abatorizeze productia la Valcea dupa deschiderea noii unitati.

 

„In momentul de fata, la capacitatea pe care o avem, taiem in doar fermele proprii. Avem alte ferme in dezvoltare, dar in acelasi timp avem o asociatie de producatori pe care o dezvoltam si incercam sa fim langa ei cu know-how, cu ajutor investitional si asa mai departe”, a spus Gabi Craciun.

 

Cu o cifra de afaceri de peste 1,8 miliarde de lei, Grupul Carmistin este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de alimente din Romania, cuprinzand peste 20 de companii active in productia de carne de pasare si oua, cresterea porcilor, cresterea bovinelor, dar si in productia de cereale. Divizia de pui ocupa circa 50% din business-ul companiei, brandul LaProvincia, dezvoltat la Valcea inca din anul 2008, odata cu preluarea diviziei Agro de la fostul combinat Oltchim Ramnicu Valcea, fiind cotat in primele trei din tara.



Poti fi interesat si de