Carmistin inaugureaza prima ferma de pui de carne BIO din Romania

Carmistin inaugureaza prima ferma de pui de carne BIO din Romania


Prima ferma de pui organic suta la suta din Romania a fost inaugurata de Grupul Carmistin, care isi extinde astfel portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hranit Sanatos, un produs premium, de cea mai inalta calitate, varf de gama al brandului.

„Deschiderea primei ferme de carne de pui BIO marcheaza un moment deosebit de important pentru noi, fiind o continuare fireasca a planului Carmistin in ceea ce priveste producerea de hrana BIO in Romania. Cererea pentru un astfel de produs, precum Puiul BIO La Provincia, reprezinta un semn de maturitate a pietei, care arata o preocupare tot mai mare pentru calitate si pentru hrana sanatoasa, produsa in mod responsabil si sustenabil”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

 

„Sa produci alimente BIO astazi este o dovada de responsabilitate si de curaj, dar si un angajament serios de business, care presupune investitii mari si mult efort. Dar iata ca a venit momentul sa avem si noi in Romania asemenea initiative sanatoase la propriu. Ma bucur mult pentru aceasta premiera si felicit Carmistin si La Provincia pentru tot ceea ce fac.”, a declarat, la randul sau, medicul nutritionist Mihaela Bilic, prezenta la evenimentul de lansare organizat de Carmistin.

 

Noua ferma inaugurata de Carmistin este situata in mijlocul naturii, in comuna Leleasca, din judetul Olt. Pe termen mediu si lung, compania are in plan extinderea segmentului BIO, prin deschiderea de noi ferme de profil.

 

Pui BIO La Provincia Hranit Sanatos, provenind din noua ferma, va fi disponibil pe piata romaneasca incepand cu data de 1 noiembrie 2023, gramajul comercializat variind intre 700 si 1.200 gr./tavita.

 

Produsul se va diferentia de oferta existenta pe piata in acest moment, prin urmatoarele caracteristici:

- hrana pasarilor provine din cereale organice suta la suta, productie proprie, asigurata din agricultura ecologica;

- pasarile sunt crescute in aer liber, cu o densitate redusa la populare, pe o suprafata alocata de minimum 4 mp/cap de pasare;

- materiile prime nu sunt modificate genetic;

- nu sunt folosite pesticide;

- nu sunt folosite antibiotice si adaos-uri de sinteza;

- procesul de crestere a puilor este unul lent, varsta minima de sacrificare fiind de 81 zile.

 

Despre conceptul BIO in Carmistin

Cresterea puilor in sistem BIO este o crestere echilibrata si naturala, fara efecte negative asupra mediului inconjurator. Sistemul implementat de Carmistin a avut in vedere cele mai exigente standarde in domeniu, in armonie cu normele legislative europene. Carmistin are control absolut de trasabilitate si retrasabilitate a produsului, incepand din ferma si pana la raft, cu certficari punctuale asigurate progresiv de organismele nationale  responsabile. La Provincia este in prezent singurul brand romanesc cu doua abatoare certificate pentru alimentatia BIO.



Poti fi interesat si de