Carmistin a investit 10 milioane euro la Scornicesti, intr-o ferma moderna de pui

Carmistin a investit 10 milioane euro la Scornicesti, intr-o ferma moderna de pui


Carmistin a inaugurat, la Scornicesti, Olt, una dintre cele mai mari si moderne ferme de pui detinute de Grup, in urma unei investitii care se ridica la 10 milioane euro.

Noua ferma este parte din planul de extindere a capacitatilor de productie, intr-un an in care Grupul deruleaza simultan numeroase proiecte complexe de dezvoltare, de la ferme de pui si porc, la fabrici de nutreturi si  facilitati de productie hrana.

 

Prin ferma de la Scornicesti, care are o suprafata totala de aprox. 178.000 mp., Carmistin continua procesul de implementare a unor tehnologii de ultima generatie in ceea ce priveste consumul de energie termica si electrica, odata cu revalorificarea resurselor si deseurilor rezultate din activitatile agricole desfasurate de companiile din Grup. Ferma a fost dotata, de asemenea, cu panouri fotovoltaice pentru autoconsum, ca raspuns la preocuparea Grupului pentru procese de productie cat mai curate si durabile pe tot lantul de productie hrana.

 

Pentru ferma de la Scornicesti, Carmistin a creat, intr-o prima etapa, circa 70 noi locuri de munca, recrutarea de personal facandu-se cu precadere din mediul rural.

 

 „Acest nou proiect este parte din planul nostru de dezvoltare pentru urmatorii ani, in care Grupul Carmistin urmeaza sa investeasca peste 350 milioane euro in extinderea si diversificarea portofoliului de produse La Provincia, cu scopul atingerii unui nou obiectiv strategic: acela de a consolida Carmistin, The Food Company. O expansiune care va intari pozitia Grupului pe piata interna si externa si care reflecta, in acelasi timp, angajamentul nostru fata de principiile dezvoltarii durabile, cu grija fata de resurse, oameni si mediu”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

 

Carmistin este clasat intre primii producatori de alimente din Romania si pe prima pozitie in ierarhia producatorilor de carne la nivel national. Grupul cuprinde peste 40 companii active in productia de carne de pasare si oua, cresterea porcilor, cresterea bovinelor dar si in productia de cereale.



Poti fi interesat si de