Carmistin a investit 10 mil. euro in cea mai moderna baza de depozitare cereale din sudul tarii

Carmistin a investit 10 mil. euro in cea mai moderna baza de depozitare cereale din sudul tarii


Divizia Agricultura a Grupului Carmistin ia amploare, prin inaugurarea, la Babeni, Valcea, a celei mai extinse baze de silozuri pentru depozitare cereale din sudul tarii, in urma unei investitii in valoare de 10 milioane de euro.

Integrata in fabrica de nutreturi combinate a companiei, noua baza are o capacitate totala de 50.000 de tone si o capacitate de preluare si transport de 200 de tone/ora. Astfel, in plina campanie de achizitii cereale, Grupul Carmistin receptioneaza in medie 2.000 tone cereale zilnic, cantitate ce acopera o mare parte din necesarul de materie prima pentru producerea furajelor destinate fermelor detinute.

 

Practic, capacitatea fabricii a ajuns la 45 tone furaje/ora si 20.000 tone/luna, posibilitatile de productie pentru speciile de animale din fermele Grupului (pui, porc si vita) fiind nelimitate.

 

"Prin finalizarea proiectului, ne-am atins obiectivul de a pune in functiune suta la suta baza de la Babeni, astfel incat, astazi, in plina campanie de achizitii cereale, aceasta sa fie complet operationala", a declarat Marius Barbulescu, directorul Diviziei de Agricultura a Carmistin.

 

Pe langa modernizarea halelor de depozitare existente sau sistematizarea fluxurilor de productie din interior, compania a investit in integrarea de noi echipamente, menite sa contribuie la calitatea si siguranta furajelor, astfel incat, in final, hrana sa fie cat mai sanatoasa si produsa intr-un mod cat mai sustenabil. Un exemplu in acest sens este solutia propusa pentru reducerea emisiilor de CO2, precum si a costurilor cu energia, prin instalarea a doua turbine de cogenerare, cu o putere electrica instalata de 400 kWel. Acest sistem va produce local o parte din energia electrica necesara, dar si aburul utilizat in procesul de fabricare a furajelor si nutreturilor combinate.

 

Investitia realizata la Babeni, avand o valoare totala de 10 milioane euro, va contribui la consolidarea pe piata a produselor Grupului Carmistin, in special a brandului La Provincia.

 

Dat fiind ca, in prezent, se situeaza printre cei mai mari producatori de samanta pentru agricultura din Romania, cu o productie de circa 4.000 tone samanta paioase/an, Grupul Carmistin a finalizat, de asemenea, tot in judetul Valcea, in comuna Ladesti, un alt proiect de investitii, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare.

 

Nu in ultimul rand, pana la finalul lunii august, un partener local al Carmistin din cadrul proiectului "Fermier in tara mea" va pune in functiune fabrica de peleti lucerna si paie de la Dragasani. Cu o capacitate de 35.000 tone peleti/an, aceasta va acoperi intreg necesarul fermelor detinute de Grup.

 

In ceea ce priveste irigatiile, pana in toamna, compania va pune in functiune un sistem inovator construit in comuna Fauresti, Valcea, care va deservi o suprafata de 350 hectare teren.

 

Printr-o astfel de investitie, Carmistin va fi in masura sa isi creasca productia de cereale cu aproximativ 70%, ceea ce va situa compania intre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil din Romania.

 

Prin noile investitii realizate in Valcea, numarul angajatilor Carmistin din acest judet va creste de la 1.148 (in 2022), la aproape 1.800 pana la finalul lui 2023, cei mai multi angajati ai companiei provenind din Valcea, urmat de Gorj, Prahova si Dambovita.

 

Grupul Carmistin este pozitionat in prezent intre primii producatori de alimente din Romania. Grupul cuprinde peste 20 companii active in productia de carne de pasare si oua, cresterea porcilor, cresterea bovinelor si productia de cereale, in cadrul Carmistin fiind integrati in prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentand agricultura bio.

 

Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producator de proteina animala din Romania, prin crearea si definitivarea unui sistem integrat pe tot lantul de productie hrana.



Poti fi interesat si de