Care sunt salariile angajatilor din retail. Mai mult de jumatate castiga sub 3.000 de lei pe luna

Care sunt salariile angajatilor din retail. Mai mult de jumatate castiga sub 3.000 de lei pe luna


Mai mult de jumatate (53,8%) dintre angajatii din retail castiga sub 3.000 de lei net pe luna, iar 6,5% dintre acestia castiga peste 7.000 lei net, arata datele introduse de peste 350.000 de salariati in Salario, comparatorul de salarii eJobs.

"Desi media salariilor din retail este scazuta fata de alte domenii, la veniturile medii de baza declarate in acest sector, cel mai adesea se adauga bonusuri si comisioane din vanzari", se mentioneaza in comunicat.

 

Conform sursei citate, cel mai mare salariu introdus in retail este pentru pozitia de Director General, 28.000 lei net, iar cei mai curiosi sa afle daca salariul lor este aliniat cu media pietei muncii sunt specialistii care ocupa pozitia de Agent de Vanzari.

 

Totodata, cele mai mari salarii medii nete din retail sunt pentru pozitiile: General Manager (14.300 lei), Risk Manager (12.000 lei), National Sales Manager (10.000 lei), Manager IT (8.600 lei) si Director Financiar (8.000 lei).

 

Pozitiile cu cele mai mici salarii medii nete din retail sunt: Sef de tura (2.080 lei), Operator centru asistenta (2.000 lei), Lucrator comercial (2.000 lei), Asistent promotii (1.900 lei) si Casier (1.900 lei).

 

"Joburile din retail sunt foarte atractive in primul rand pentru tinerii aflati la inceput de cariera pentru ca cerintele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile ofera training-uri prin care-i pregatesc pentru viitoarea activitate. Cei care raman in domeniu pot sa-si creasca semnificativ salariile, in functie de compania pentru care lucreaza si de dimensiunea ei. De exemplu, un director de vanzari poate castiga si 25.000 de lei net. In majoritatea cazurilor, la salariul de baza al celor din acest sector, se adauga bonusurile din vanzari", a afirmat Roxana Draghici, Head of Sales la eJobs Romania.

 

Orasele cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt: Bucuresti, cu salarii de 3.500 lei net, urmat de Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea si Iasi, cu 3.000 lei net.

 

Orasele cu cele mai mici salarii medii nete din retail sunt: Calarasi (1.996 lei), Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei), Pascani (1.700 lei), Valenii de Munte (1.700 lei) si Petrosani (1.700 lei).

 

"Dupa aproape doi ani de pandemie, retailul ramane unul dintre cele mai stabile si constante domenii din punctul de vedere al ofertei de locuri de munca, dar si printre cele mai cautate de catre candidati, conform datelor eJobs.ro, liderul pietei de recrutare din Romania. Doar in acest moment, exista aproape 8.000 de locuri de munca disponibile pentru cei care doresc sa se angajeze in retail. Nu doar ca pandemia nu a afectat negativ dinamica locurilor de munca din acest sector, dar multi angajatori au largit paleta de oferte de munca, datorita cresterilor inregistrate pe business", se mai precizeaza in comunicat.

 

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. Cele 4,7 milioane de CV-uri si cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

 



Poti fi interesat si de