Caltabos, jumari, carnati, cozonac sau branza de burduf, la Targul de Craciun din curtea MADR

Caltabos, jumari, carnati, cozonac sau branza de burduf, la Targul de Craciun din curtea MADR


Branza, cas, carnati de porc, caltabos, jumari dar si cozonac, prajituri, siropuri si bauturi spirtoase se afla printre produsele agroalimentare ce vor putea fi gasite la Targul de Craciun, gazduit in perioada 19-21 decembrie de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Potrivit unui comunicat al institutiei, targul va fi organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.

 

'Actiunea reprezinta o oportunitate pentru producatorii romani de a-si promova produsele agroalimentare obtinute ca urmare a implementarii legislatiei europene si nationale, dar si un bun prilej de informare a consumatorilor in ceea ce priveste identificarea produselor cu caracteristici specifice datorate originii si metodelor de productie', se arata in comunicatul MADR.

 

Cei care vor vizita targul vor putea achizitiona produse specifice Craciunului din toate regiunile tarii, precum: branza, cascaval, telemea, branza de burduf, cas, carnati de porc, slanina afumata, caltabos, jumari, carnati de casa, lebar, toba de casa, jambon afumat, muschi afumat, cozonac, prajituri, siropuri, gemuri, dulceturi din fructe, bauturi spirtoase etc.

 

Totodata, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-si procura produse recunoscute pe sisteme de calitate europene (IGP) precum Magiun de prune Topoloveni si Telemea de Sibiu.

 

De asemenea, se vor putea gasi produse din sistemul agriculturii ecologice din Romania, precum diferite sortimente de miere si preparate ale stupului de la Herta Bio Apicole, dar si produse atestate traditional: paine si produse de patiserie de la Boianul, realizate de familia Hegbeli in gospodaria din satul Boiu, judetul Mures, prune afumate sau uscate la lojnita de Vrancea, de la producatorul Ionescu Daniel din comuna Vizantea-Livezi, judetul Vrancea, si produse lactate si din carne de la Ferma Istrate din Fundata, judetul Brasov, dar si binecunoscutul Cozonac Domnesc din satul Tocileni, judetul Botosani.

 

Producatorii din arealul zonei montane vor aduce diverse preparate din pastrav, dulceturi, gemuri, sucuri, siropuri, zacusca, tocana din legume, produse lactate, iar din fermele vegetale vor fi prezente legume si fructe de sezon.

 

'Un element de noutate pentru oaspetii targului va fi mancarea traditionala gatita la fata locului de Maria Spinciu, bucatar priceput de pe Transalpina, care ii va delecta pe gurmanzi cu bucate de sezon precum fasole cu carnati traditionali, sarmalute cu turta din malai ca la bunica, bulz ciobanesc preparat la jar, iar ca surpriza veti putea gasi specialitati precum lipii coapte cu branza, dovleac sau ceapa, dar si tot felul de placinte si cozonac', potrivit comunicatului.

 

Pe langa toate aceste preparate oltenesti, pentru cei care tin postul Craciunului vor exista si preparate de post cum ar fi sarmalute cu pasat, fasole batuta si zacusca de ciuperci, iar cei care nu au suficient timp pentru a merge la cumparaturi vor putea opta pentru un cos cu bunatati ce contine toate produsele necesare pentru masa de Craciun.

 

Celor aflati in cautare de cadouri pentru cei dragi, producatorii le vin in intampinare cu o serie de produse precum: prajituri cu ingrediente naturale si produse vegane fara zahar, dulciuri de casa traditionale, flori de sezon, dar si obiecte decorative si de uz casnic sculptate in lemn de mesterul popular Lepadatu Iordan din Babeni, judetul Valcea.

 

Targul de Craciun din curtea MADR va fi deschis de joi, 19 decembrie, pana pe 21 decembrie, intre orele 09:00 - 19:00.



Poti fi interesat si de