CJ Teleorman a acordat peste 44.000 de lei ajutoare pentru combaterea pestei porcine

CJ Teleorman a acordat peste 44.000 de lei ajutoare pentru combaterea pestei porcine


Trei localitati din judetul Teleorman, in care a fost confirmata prezenta virusului pestei porcine africane, vor primi ajutoare financiare de la Consiliul Judetean (CJ) in valoare totala de peste 44.000 de lei, in vederea implementarii planului suplimentar de masuri pentru combaterea bolii.

Orasul Zimnicea si comunele Bragadiru si Plopii Slavitesti vor primi un ajutor financiar cuprins intre 5.200 si 30.000 de lei. Sumele au fost repartizate catre cele trei unitati administrativ-teritoriale in baza solicitarilor inaintate de primariile respective si vor fi utilizate strict in scopul achizitionarii substantelor necesare pentru dezinfectoarele individuale, a precizat luni, presedintele CJ Teleorman, Danut Cristescu.

 

Pana acum, 14 localitati din judet, afectate de pesta porcina, au primit de la CJ ajutoare financiare in valoare de peste 326.000 de lei.

 

Unitatile administrativ-teritoriale au obligatia sa informeze Consiliul Judetean si sa justifice modul de utilizare a ajutoarelor financiare alocate, iar sumele neutilizate se vor restitui bugetului judetean.Poti fi interesat si de