CARNEXPO Grill International, un eveniment unic pentru piata din Republica Moldova

CARNEXPO Grill International, un eveniment unic pentru piata din Republica Moldova


CARNEXPO Grill a organizat, in perioada 24-25 iunie, prima editie din Republica Moldova, care a reunit aproximativ 300 de invitati specialisti intr-o locatie exclusivista – Castel Mimi.

Sub genericul „Promovam produsul si producatorul autohton”, evenimentul a avut ca obiectiv sustinerea producatorilor autohtoni, promovarea produselor locale moldovenesti si dezvoltarea sectorului zootehnic din tara vecina.

 

La CARNEXPO Grill International au participat reprezentantii celor mai mari producatori de carne din Republica Moldova si Romania, importatori si exportatori importanti din domeniu, reprezentantii autoritatilor, specialisti din segmentul HoReCa si retail.

 

“Prin acest eveniment, am dorit sa identificam cele mai bune oportunitati si raspunsuri la toate provocarile cu care sectoarele de carne si preparate din carne, HoReCa si retail se confrunta. Incurajam descoperirea de noi produse specifice locale, cu o componenta inovativa capabila sa satisfaca noile obiceiuri de consum, fara a pierde nimic din valorile esentiale ale identitatii nationale”, a declarat Eugen Capra, directorul general CARNEXPO Grill.

 

Oficialitati de rang inalt si speakeri internationali, invitati special pentru a discuta cu producatorii din Republica Moldova, au participat la cea mai importanta conferinta dedicata sectorului de carne – “Viitorul industriei carnii din Republica Moldova - Evolutii, tendinte si dezvoltare“.

 

Pe lista speakerilor internationali s-a aflat Paulo Patruno, secretarul general al CLITRAVI, care a lansat organizatorilor CARNEXPO Grill invitatia de a extinde conceptul evenimentului la Bruxelles, in 2022.

 

“Producatorii din tara vecina isi doresc sa se dezvolte pe plan international, iar Romania este, din acest punct de vedere, un partener extraordinar, fiind o tara membra in Uniunea Europeana care poate sa contribuie cu experienta atat de necesara pentru internationalizarea produselor moldovenesti. Ne bucuram ca putem sa dezvoltam evenimente care sa vina in sprijinul producatorilor moldoveni”, a afirmat Dorinel Niculae, Project Manager CARNEXPO Grill.

 

Ministrul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale şi Mediului din Republica Moldova, Ion Perju a subliniat importanta sectorului zootehnic in complexul agroalimentar.

 

„Asigurarea securitatii alimentare a tarii, competitivitatea produselor agroalimentare autohtone la export si industria cresterii si procesarii carnii, reprezinta prioritati strategice ale MADRM, pentru ca sectorul zootehnic reprezinta o activitate importanta din complexul agroalimentar, ce asigura necesitatile populatiei cu produse alimentare valoroase si reprezinta unul din dezideratele centrale pe agenda Guvernului. Prin politica de subventionare a producatorilor, statul sustine dezvoltarea sectorului zootehnic din tara noastra, ofera suport producatorilor pentru investitiile in dezvoltarea afacerilor”, a precizat seful MADRM.

 

La succesul primei editii internationale au contribuit partenerii CARNEXPO Grill de peste Prut – Patronatul Intreprinderilor Industriei Prelucratoare de Carne, Aviselect, Asociatia Bucatarilor Italieni din Republica Moldova, dar si cei din Romania – Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, Institutul Escoffier, Chefii Iulian Olaru si Manole.

 

CARNEXPO Grill a fost un eveniment unic in Republica Moldova pentru promovarea produselor locale care a marcat deschiderea sezonului de grill si lansarea produselor de tip BBQ. Locatia distinsa in care s-a desfasurat – Castel Mimi a fost cadrul perfect pentru stabilirea unor noi parteneriate, intr-o atmosfera relaxata, la o masa cu cele mai gustoase produse de grill sau la un pahar de vin de la crame selecte.



Poti fi interesat si de