CARNEXPO Grill 2021, cel mai mare eveniment gastronomic al anului, a lansat GRILLFEST si burgerul de aur
Miercuri, 16 Iunie 2021
Miercuri, 16 Iunie 2021
A doua editie a CARNEXPO Grill a fost si mai spectaculoasa decat cea din 2020, prin prisma prezentei celor mai importante companii din industria carnii, sectorul HoReCa si retail, care s-au reunit la resortul de lux Theodora Golf Club, in perioada 10-11 iunie.
“Datoria noastra, a tuturor, este sa promovam produsele locale romanesti si sa identificam solutii complete pentru industria carnii, HoReCa si pentru retail. Trecem printr-o perioada grea pentru secorul HoReCa si prin acest eveniment vrem sa demonstram ca suntem cu totii puternici si pregatiti sa dezvoltam gastronomia romaneasca”, a declarat Eugen CAPRA, General Manager CARNEXPO Grill.
Noul format de eveniment, desfasurat pentru al doilea an consecutiv intr-o locatie de top din Romania, a avut rolul de a stabili noi conexiuni intre participanti, dar si de a prezenta carnea intr-o modalitate moderna, sub forma unor show-uri culinare interactive. La editia din acest an, METRO a fost principalul furnizor de ingrediente pentru chefii care au sustinut demonstratii culinare la CARNEXPO Grill, punand la dispozitia participantilor solutii complete pentru preparatele pe care le-au gatit: peste proaspat si congelat, carne din propria unitate de productie, dar si o varietate de produse METRO Chef, marca proprie dezvoltata special pentru specialistii din industria ospitalitatii.
CARNEXPO Grill a fost un eveniment business-to-business, unde specialistii din industria carnii, HoReCa, retail, furnizori de echipamente, au avut ocazia sa isi impartaseasca ideile, know-how-ul si sa puna bazele unor parteneriate noi.
Chefii au prezentat diferite tehnici de gatire a carnii romanesti, folosindu-se de grill-uri moderne, afumatoare, cuptoare si plite, iar invitatii au avut de unde alege, in functie de tipul de carne preferat: pasare, porc, vita, oaie, peste si ca noutate – carne de bizon. Organizatorii CARNEXPO Grill sustin lupta impotriva risipei alimentare, astfel ca tot surplusul de preparate gatite in cele doua zile ale evenimentului a fost donat catre persoane defavorizate.
„In ultimii 15 ani, impreuna cu Eugen Capra, initiatorul CARNEXPO Grill, am pus bazele mai multor proiecte, printre care revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO, AgroFood, EuroMeatNews.com – site-ul nr. 1 la nivel global, Anuarul INDUSTRIA CARNII.RO si expozitia CARNEXPO. Pe langa aceste proiecte importante, viitorul nostru va fi GRILL FEST – primul festival de carne dedicat consumatorilor din Romania”, a afirmat Dorinel NICULAE, Project Manager CARNEXPO Grill.
Conceptul GRILLFEST a fost lansat in cadrul CARNEXPO Grill, iar lansarea a cuprins si o premiera pentru piata din Romania – realizarea burgerului in valoare de 1.000 de euro, sub semnatura lui Chef Iulian Olaru, fost concurent Chefi la Cutite. Golden Burger a fost realizat din ingrediente premium: carne de vita romaneasca Black Angus, caviar negru si auriu produs in Romania, chifle, branzeturi si legume de provenienta locala, si a fost ornat cu foita de aur. La final, Cheful impreuna cu organizatorii au t?iat cu sabia marele burger si l-au oferit spre degustare spectatorilor.
Organizatorii si-au propus ca evenimentul GRILLFEST sa devina cel mai mare festival dedicat carnii si gastonomiei din Romania. Esenta festivalului este pasiunea pentru barbeque, careia i se adauga prezentari de produse, street food, sesiuni de live cooking sustinute de chefi renumiti. GRILLFEST este un proiect ce va fi sustinut de o serie de antreprenori din industria carnii, HoReCa si retail.
CARNEXPO Grill 2021 a fost o editie de exceptie, cu multe suprize pentru participanti, prin prisma parteneriatelor incheiate de CARNEXPO Grill cu Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT), Asociatia Bucatarilor Italieni, Institutul Culinar Disciples Escoffier, organizatorii Festivalului D`ale Porcului (care au facut demonstratii live de preparare a carnii de porc) si reprezentantii Fratia Ceaunelor. Un moment important de la CARNEXPO Grill a fost si cina festiva oferita de Solina, partener al evenimentului si furnizorul principal de condimente si ingrediente alimentare. Preparatele au fost pregatite de o echipa de bucatari coordonata de Chef Dragos Bercea.
Pentru editia din acest an, promotorii CARNEXPO Grill si-au unit fortele cu specialistii din domeniul HoReCa pentru a lansa strategii menite sa dezvolte gastronomia romaneasca si pentru a sprijini echipele nationale de seniori si juniori ale Romaniei. In cadrul CARNEXPO Grill 2021, Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT) a pus la dispozitie toate cunostintele sale pentru realizarea si promovarea produselor romanesti.
Dupa editiile de succes din Romania, organizatorii CARNEXPO Grill pregatesc o noua editie de top, prima editie internationala a evenimentului, ce se va desfasura in perioada 24-25 iunie 2021, la Castel Mimi din Republica Moldova.
Cu o suprafata de expunere de 1 500 mp, peste 150 de companii din aproximativ 20 de tari si un pr...
Evenimentul are ca scop pe de-o parte evaluarea generala a calitatii produselor provenite din mar...
Evenimentul, care a avut loc la inceputul lunii septembrie la restaurantul Vlees & Co Steak d...