CARNEXPO GRILL a fost reprogramat! Ne vedem pe 24 si 25 septembrie 2020

CARNEXPO GRILL a fost reprogramat! Ne vedem pe 24 si 25 septembrie 2020


In contexul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul Romaniei, organizatorii CARNEXPO GRILL au luat decizia de a amana evenimentul programat intial pe 4 si 5 iunie 2020, la Theodora Golf Club, de langa Alba Iulia. Acesta a fost reprogramat pentru perioada 24-25 septembrie 2020.

Prevenirea si combaterea raspandirii noului coronavirus pe teritoriul tarii noastre reprezinta si una dintre misiunile CARNEXPO GRILL. Iar, pentru a nu risca sa puna in pericol sanatatea celor care si-au anuntat prezenta la eveniment, organizatorii au hotarat amanarea acestuia pentru toamna. Va fi, practic, prima reunire a reprezentantilor industriei carnii dupa o lunga perioada in care majoritatea evenimentelor au fost amanate sau anulate.

CARNEXPO GRILL se va desfasura in acelasi loc stabilit - Complexul Theodora Golf Club, de langa Alba Iulia, si se va respecta programul deja anuntat.

„Siguranta si sanatatea participantilor sunt prioritare pentru noi. Consideram ca este de datoria noastra sa luam toate masurile, sa evitam pe cat posibil orice risc sanitar si sa asiguram integritatea tuturor celor inscrisi la eveniment. Recomandam ca in aceasta perioada sa dam cu totii dovada de responsabilitate, atat pentru noi, cat si pentru cei din jur, pentru a reusi sa prevenim cat mai mult raspandirea acestei virus. Asadar, am luat decizia de a reprograma evenimentul pentru 24-25 septembrie 2020. Le multumim tuturor pentru intelegere si ne dorim sa ne vedem cu bine in toamna!”, a declarat Eugen Capra, organizatorul CARNEXPO GRILL.

Participa peste 200 de specialisti din industria carnii

CARNEXPO GRILL este organizat de revista INDUSTRIA CARNII.RO si de platforma de specialitate EUROMEATNEWS.COM. Evenimentul va sta sub deviza MEAT YOUR PASSION. CARNEXPO GRILL reprezinta o oportunitate unica de a impartasi idei cu peste 200 de specialisti cheie din industria carnii, pe teme de maxim interes.

In programul evenimentului sunt cuprinse: o seara festiva cu gratar, degustare de vinuri alese, dar si recomandari ale somelierilor, timp de recreere si socializare prin participarea la jocul de golf, zone de show-uri culinare unde chefi de renume vor pregati multe surprize.

„Este un nou format de conferinta, care elimina barierele formale si faciliteaza acea parte extrem de importanta a intalnirilor profesionale - si anume socializarea la un gratar si un pahar de vin in aer liber intr-un loc de top. Asteptam cu nerabdare sa ne revedem cu specialistii din sectorul de carne si sa ne impartasim reciproc experientele personale in ceea ce priveste obtinerea celor mai bune produse din carne”, a declarat Eugen Capra.

La eveniment vor participa reprezentanti ai celor mai mari producatori si procesatori de carne din Romania si din strainatate, buyeri de top din sectorul de retail, importatori si exportatori din domeniu, delegati ai Ambasadelor, dar si chefi care reprezinta sectorul HoReCa.

Cum arata programul CARNEXPO GRILL

Desfasurat pe parcursul a doua zile, CARNEXPO GRILL are un program complex care include activitati diverse, dupa cum urmeaza:

CONCURSUL BEST GRILL. Cele mai bune produse pentru gratar vor fi jurizate si premiate. Pentru a fi eligibile, produsele inscrise in competitie trebuie sa fie din carne, de provenienta nationala sau internationala, si sa fie acreditate pentru comercializare. In atentia juriului pot fi aduse produse din carne de porc, de vita, de oaie sau pasare. De la mici, hamburgeri sau carnati, pana la coaste afumate sau produse inovatoare, orice se preteaza a fi gatit la grill poate obtine aprecierea juriului.

In evaluarea acestor produse, care se va face in mod anonim si in blind, se va tine cont de starea exterioara si de textura (valabil si pentru produsele proaspate, dar si pentru semi-preparate), de aspect, culoare si compozitie, de consistenta, de miros si de gust.

Antonio Passarelli, Iosif Stefanescu, Orlando Zaharia, Iulian Olaru si Paul Siserman vor face parte din comisia care va juriza produsele din carne intrate in concursul BEST GRILL, cea mai importanta competitie de gratare din sud-estul Europei.

Totodata, alaturi de acesti specialisti din industria carnii vor fi si producatori de bauturi care vor pune pe masa participantilor la eveniment cele mai apreciate vinuri romanesti, sortimente de bere artizanala si nu numai, dar si bauturi spirtoase consacrate.

CERTIFICARE SI MEDALII. In cadrul unei ceremonii speciale, produsele desemnate castigatoare de catre chefi vor fi premiate cu cate un certificat si o medalie. In functie de punctajul obtinut, se vor acorda: medalia de aur (50 de puncte), medalia de argint (45-49 puncte) si medalia de bronz (40-44 puncte).

Premii speciale vor primi si produsele care nu au intrunit punctajul pentru obtinerea unei medalii.

DEGUSTARE DE PRODUSE. CARNEXPO GRILL este ocazia perfecta de a savura produsele propuse de participanti si de a impartasi experientele de business cu ceilalti concurenti.

CARNEXPO GOLF TROPHY. Concursul de golf organizat cu aceasta ocazie va fi momentul perfect de relaxare in aer liber, la cel mai mare resort de golf din Romania. Va fi o competitie amicala, insa pe cel mai lung traseu din Europa - par 6 - 735m.

 



Poti fi interesat si de

Grill Show la Casa Angus

Carnexpo Grill TV este aventura culinara a 4 specialisti pasionati de gastronomie si de intreaga ...