Buzau: Peste 20 de produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii
Joi, 09 Noiembrie 2017
Joi, 09 Noiembrie 2017
Peste 20 de produse traditionale din judetul Buzau au fost atestate de Ministerul Agriculturii, printre acestea numarandu-se micii de casa, pastrama de oaie, babic si ghidem.
Totodata, carnatii de Plescoi sunt pe cale sa devina brand european, fiind in faza de omologare internationala.
"Cele mai multe produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii provin din zona Plescoi-Berca si sunt realizate din carne de oaie, dar nu lipsesc nici muschiuletul taranesc crud, pieptul de porc crud sau carnatii de casa", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei Agricole Judetene Buzau, Daniela Stan.
Potrivit sursei citate, au mai fost atestate cateva produse montane, mierea de Calvini, tuica de Calvini si se afla in curs de atestare produse naturale din catina, precum si trei retete consacrate, painea impletita, rosii in bulion si bulion cu legume.
"Trendul este ascendent, tot mai multi producatori apeleaza la retele bunicii, transmise din generatie in generatie, pentru a oferi consumatorilor aroma si gustul produselor de altadata", a mai declarat sursa citata.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...