Bulgaria creste cu 5% productia de carne de pasare

Bulgaria creste cu 5% productia de carne de pasare


Reducerea efectivelor de porci ca urmare a epidemiei de pesta porcina africana ii va determina pe consumatori sa se indrepte mai mult catre carnea de pasare, estimeaza reprezentantii USDA de la Sofia.

Productia de carne de pasare in Bulgaria este de asteptat sa creasca cu 5% in acest an, determinata de cererea tot mai crescuta pentru carnea de pui si de scaderea productiei de carne de porc.

 

"Cererea va ramane crescuta, in special ca urmare a scaderii productiei de carne de porc in urma numeroaselor focare de pesta porcina africana aparute in vara lui 2019", a mentionat biroul USDA din Sofia, citat de Agricensus. Anul trecut, Bulgaria si-a marit productia de carne de pui cu 10%, ajungand la 87.000 de tone, pe masura ce cererea pe piata interna ajuns la 182.000 de tone (+ 4%), datorita puterii mai mari de cumparare si a perceptiei potrivit careia carnea de pasarare este mai sanatoasa.

 

Mai mult, in aceasta vara, Bulgaria s-a confruntat cu peste 30 de focare PPA, care au dus la sacrificarea a 130.000 de porci, insa reprezentantii industriei se tem ca ar putea pierde toate cele 600.000 de capete in cazul in care guvernul nu va aplica masuri mai stricte de biosecuritate pentru a stopa raspandirea virusului.

 

Anul trecut, Bulgaria a importat 113.574 tone carne de pasare si a exportat 48.320 tone, in mare parte carne de rata.



Poti fi interesat si de