Brazilia vrea sa creasca exporturile de produse din carne catre China

Brazilia vrea sa creasca exporturile de produse din carne catre China


Guvernul brazilian va cauta sa obtina mai multe aprobari din partea autoritatilor chineze pentru mai multe abatoare si fabrici de procesare pe langa cele 25 autorizate la inceputul saptamanii, a afirmat Orlando Ribeiro, secretar de stat in Ministerul Agriculturii din Brazilia, transmit DPA si Reuters.

Lucram cu China pentru a introduce un sistem de pre-aprobare pentru companii din industria carnii, a explicat Ribeiro. Acesta a apreciat ca Beijingul are controale sanitare extrem de rigide.

 

Luni, 25 de abatoare din Brazilia au fost adaugate pe lista Chinei ce contine sursele premise de carne braziliana importata, a anuntat Ministerul Agriculturii, citand o scrisoare a autoritatilor de la Beijing. Astfel, numarul abatoarelor din Brazilia ajunge la 89, o crestere de 39%. Mai mult de doua treimi din noile facilitati sunt pentru vita.

 

Conform Asociatiei exportatorilor de carne de vita din Brazilia (ABIEC), China este al doilea mare importator de carne de vita braziliana, anul trecut achizitionand 322.415 tone. China este depasita doar de Hong Kong, care a importat 394.856 tone de carne de vita braziliana.

 

Brazilia este unul din cei mai importanti exportatori de carne de vita din lume, in 2018 exportand peste 1,6 milioane de tone de carne si produse din carne de vita, in valoare de peste 6,57 miliarde de dolari.Poti fi interesat si de