Bonapp anunta un parteneriat cu PENNY Romania si extinderea nationala in 150 de orase noi

Bonapp anunta un parteneriat cu PENNY Romania si extinderea nationala in 150 de orase noi


Prin parteneriatul extins cu PENNY Romania, Bonapp adauga 374 de magazine PENNY in aplicatie, ajungand astfel la 150 de noi orase pana la sfarsitul anului, unde aplicatia va putea fi utilizata.

Pana acum, aplicatia Bonapp (bonapp.eco) a putut fi folosita in trei orase din Romania (Bucuresti, Cluj-Napoca si Brasov), avand 1.200 de puncte de vanzare afiliate.

 

Bonapp este startup-ul romanesc ce combate risipa alimentara si pune in legatura consumatorii cu retailerii care vand alimente aproape de data expirarii, prin intermediul aplicatiei.

 

Aplicatia Bonapp este disponibila pe iOS si Android, iar utilizatorii din toate orasele din Romania in care PENNY are magazine vor putea acum sa cumpere o gama de produse alimentare care se apropie de data expirarii, cu un discount de minim 50%.

 

„Dupa luni de munca, am reusit sa ne imbunatatim tehnologia! Aplicatia noastra este acum automatizata si integrata cu PENNY. Acest lucru inseamna ca orice produs care se apropie de data de expirare in magazinele PENNY, poate fi acum listat in aplicatia Bonapp, cu un singur click. Aceasta imbunatatire tehnologica, care incorporeaza un protocol de transfer de fisiere la nivel de articol, reduce semnificativ timpul de interventie pentru personalul din magazine. Aceasta actualizare majora a aplicatiei este cu adevarat unica in industria noastra. Este un pas important pentru viitorul colaborarii noastre cu PENNY Romania”, a spus Ramona Tulbure, Retail Director al Bonapp.

 

Pana acum, peste 250.000 de utilizatori din Romania au descarcat aplicatia in Bucuresti, Cluj-Napoca si Brasov, salvand astfel 300 de tone de alimente de la a fi aruncate.

 

 „Ne pozitionam ca discounterul care cunoaste cel mai bine romanii si, de aceea, este foarte important pentru noi sa fim aproape de clientii din toata tara. Asadar, colaborarea cu Bonapp este un exemplu de succes care ne ajuta sa facem acest lucru. Managementul risipei alimentare este o prioritate pentru noi, astfel ca prin procesele noastre interne incercam sa reducem cat se poate cantitatea de deseuri alimentare. Parteneriatul cu Bonapp a venit ca un pas natural pentru PENNY Romania, iar extinderea in 150 de orase din tara pana la final de an este cu adevarat un lucru extraordinar. Tot procesul este integrat si automatizat, fiind foarte usor pentru colegii nostri din magazine si clienti sa utilizeze aplicatia”, a mentionat Dan Crisan, COO PENNY| REWE Romania.

 

La nivel global, se iroseste 40% din totalul de alimente disponibile, potrivit WWF. Numai risipa alimentara reprezinta 10% din toate gazele cu efect de sera la nivel mondial. Pe langa schimbarile climatice tot mai prezente, risipa alimentara cauzeaza si pierderi semnificative in randul marilor lanturi de retaileri. Numai in Romania, 2,2 milioane de tone de alimente ajung la gunoi in fiecare an, potrivit Agentiei Europene de Mediu.

 

In prezent, Bonapp a obtinut finantari de 1,4 milioane euro prin business angels si finantari de tip venture capital. In prezent, fondatorii companiei colaboreaza cu o serie de investitori internationali pentru o noua runda de finantare.



Poti fi interesat si de