BistroMar s-a extins. Investitia s-a ridicat la 50.000 de euro
Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Miercuri, 16 Ianuarie 2019
BistroMar, care este situat in incinta Pietei Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41, va dispune acum de un spatiu de 80 m2 si de 55 de locuri. Restaurantul a fost deschis la inceputul anului 2018 si are la baza o idee inedita: un Gourmet Bistro care functioneaza atat ca restaurant, cat si ca magazin fanion de desfacere al Alfredo Seafood pe partea de produs proaspat si ambalat.
„Am decis sa ne extindem datorita cererii din ce in ce mai mari. Ma bucura extrem de mult sa vad ca oamenii apreciaza pestele proaspat, calitatea si gustul preparatelor, precum si atmosfera de la BistroMar. Asadar, am hotarat sa marim spatiul pentru a nu se crea aglomeratie si pentru a le oferi clientilor nostri tot confortul, la fel ca pana acum. In ce priveste meniul, pestele salbatic si fructele de mare vor continua sa fie pe primul loc”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, Director General BistroMar si fondator Alfredo Seafood.
In cele zece luni de functionare, BistroMar a inregistrat o crestere constanta a numarului de clienti, ajungand azi la o majorare cu circa 15%, fata de prima jumatate a anului. Proprietarii BistroMar si-au propus ca pana la finalul lui 2018 sa atinga o cifra de afaceri de 2 milioane lei, iar pentru urmatoarele patru luni, tinta este de crestere a vanzarilor cu 10%, la care extinderea restaurantului va avea o contributie importanta.
Odata cu marirea spatiului, BistroMar a lansat si o gama noua: caviarul Alfredo Seafood, un produs de calitate de top, provenit de la somonul salbatic de Alaska. Printre noutatile din meniul BistroMar se numara si largirea gamei de soiuri de peste salbatic cu specii cum ar fi: amberjack, halibut, unditar, grouper, dentex, crevetii salbatici de Sicilia – Carabiniero, midiile romanesti si rapanele de Marea Neagra.
Clasamentul preparatelor cele mai apreciate de clientii restaurantului este condus de cacaratita „a la Galiego”, urmata de caciucco (supa siciliana de peste si fructe de mare). Scoicle Saint Jacques si tartarul de ton, de altfel unele din aceste specialitati pot fi gasite doar la BistroMar.
Restaurantul imbina conceptul de live cooking (specialitati pregatite pe loc, chiar in fata clientilor), cu un decor urban si o atmosfera marina extrem de relaxata, unde poti savura preparatele realizate dupa retetele unor bucatari experimentati. Acestea pot fi consumate pe loc sau luate la pachet, in regim take away.
Conceptul BistroMar integreaza si o pescarie. Un atu al acesteia este varietatea extrem de bogata de peste salbatic dintre care o parte sunt produse ultra proaspete, pescuite si transportate in tara in intervale ce variaza intre 10 si maximum 60 de ore. Specialitatie marine si oceanice inedite, pescuite cu doar cateva ore inainte, sunt in vitrina de gheata de unde pot fi alese de clienti. Sunt vandute atat produse proaspete cat si congelate, ambalate sau vrac. Produsele proaspete provin din toate colturile lumii, atat de la distante mai apropiate cum sunt porturile la Marea Mediterana din Grecia sau Italia cat si mai indepartate, precum coastele Spaniei, Danemarcei, Norvegiei, Frantei etc., unde pestii sunt capturati din apele Oceanului Atlantic. Conform valorilor pe baza carora a fost creat BistroMar, toate produsele sunt de cea mai buna calitate, pescuite in special din ape sarate si de multe ori provenind din captura (peste salbatic). In meniul restaurantului se gasesc si produse congelate, aduse de la mari distante, cum sunt pestii si fructele de mare din SUA, Rusia, Africa de Sud, India sau Argentina. Cele mai vandute soiuri din portofoliul pescariei includ: somonul, lupul de mare, doradele (regala, rosie, coada neagra).
„In afara de experienta culinara deosebita, clientii nostri apreciaza calitatea produselor Alfredo Seafood, care este furnizor exclusiv al BistroMar si are o experienta de aproape 20 de ani in importul, prelucrarea si distribuirea pestelui si fructelor de mare. Noi ne ocupam cu tot ce inseamna alegerea apelor de unde provine pestele, supraveghem procesul de capturare, procesare, ambalare, depozitare si transport. Asadar, stim exact cum se mananca corect aceasta afacere. Certificarile BIO MSC si ASC pe care le avem, varietatea extrem de mare de pesti salbatici, pe care ii aducem si echipa de bucatari extrem de talentati sunt garantii ale implicarii si pasiunii noastre. Ne-am propus sa aducem calitatea Alfredo Seafood direct pe mesele romanilor, prin BistroMar. Primele 10 luni de functionare imi dau incredere ca suntem pe drumul cel bun si avem perspective pozitive de a dezvolta acest concept”, a adaugat Mihai Cristian Darmanescu.
In ultimele luni, restaurantul le-a pregatit clientilor numeroase oferte speciale, atat in ceea ce priveste preturile, cat si specialitatile incluse in meniu, care au variat de la scoici Saint Jacques si vongole, la peste spada, ton, langustine, creveti argentinieni si midii. Cu ocazia Zilei Sfantului Valentin, BistroMar va organiza mai multe evenimente surpriza si promotii, care vor fi anuntate saptamanile urmatoare pe pagina de Facebook a restaurantului: www.facebook.com/bistromar.ro/.
Potrivit reprezentantilor BistroMar, in perioada dezlegarilor din postul Craciunului, cererea de peste si produse din peste a crescut semnificativ, astfel ca in acele zile restaurantul si-a asteptat clientii cu surprize variate. Pe data de 6 decembrie a fost organizata o seara de peste salbatic, in care vedetele au fost pestele spada si tonul, iar pe 18 decembrie, toti cei care au trecut pragul BistroMar s-au putut delecta cu diferite specii de fructe de mare.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...