Bilantul productiei animale din Romania pe anul 2015
Joi, 30 Iunie 2016
Joi, 30 Iunie 2016
Greutatea animalelor destinate sacrificarii pentru consum a crescut la toate speciile in anul 2015 fata de anul precedent, potrivit raportului publicat astazi de Institutul National de Statistica.
Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 8,8% in total (de la 1.315.000 de tone in 2014 la 1.431.000 tone in 2015), cu 14,3% la pasari (de la 488.000 la 558.000 de tone greutate in viu), cu 9,3% la bovine (de la 183.000 la 200.000 de tone greutate in viu), cu 5% la porcine (de la 535.000 la 562.000 de tone greutate in viu) si cu 1,9% la ovine si caprine (de la 108.000 la 110.000 de tone greutate in viu).
In anul 2015 comparativ cu anul 2014, in structura productiei de carne s-au inregistrat urmatoarele: a crescut ponderea productiei de carne de pasare (1,9%) si carne de bovine (0,1%) si a scazut ponderea productiei de carne de porcine (-1,5%) si carne de ovine si caprine (-0,5%).
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...