Barbat amendat cu 10.000 lei dupa ce a fost prins in trafic cu o duba plina cu porci

Barbat amendat cu 10.000 lei dupa ce a fost prins in trafic cu o duba plina cu porci


Un barbat de 47 de ani din Gorj a fost amendat de inspectorii sanitar-veterinari din Valcea cu 10.800 de lei, dupa ce a fost prins in trafic cu un transport ilegal de porci, au informat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Valcea.

Potrivit sursei citate, barbatul a fost depistat la un control efectuat de agentii de la Rutiera in orasul Horezu.

 

“In urma controlului efectuat autoutilitarei, politistii au descoperit 15 suine de 15 - 40 de kg, pentru care barbatul nu detinea documentele legale de transport sau sanitar-veterinare de atestare a provenientei. La fata locului au fost solicitati si specialisti din cadrul DSVSA Valcea, acestia procedand la eutanasierea si ingroparea suinelor. De asemenea, acestia au luat masura sanctionarii contraventionale a conducatorului auto cu o amenda de 10.800 lei, conform H.G. 984/2005”, au precizat reprezentantii IPJ Valcea.

 

In urma cu o saptamana, doi agenti de la Postul de Politie Prundeni au fost agresati fizic si deposedati de arme dupa ce au incercat sa opreasca pentru un control, pe DN 64, o duba in care erau transportati mai multi porci, mare parte din ei provenind din judete in care exista focare de pesta porcina africana.Poti fi interesat si de