Avertisment de la Protectia Consumatorului privind produsele fast-food
Luni, 28 Mai 2018

Luni, 28 Mai 2018
"Pentru a achizitiona produse de tip fast-food care sa nu le puna sanatatea sau poate chiar viata in pericol, consumatorii trebuie sa tina cont de cateva sfaturi: la cumpararea produselor din carne/carne tocata sa acorde atentie deosebita la aspectul produsului, sa urmareasca modul de etichetare, sa nu cumpere produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie inscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilitatii minimale/datei limita de consum si a ingredientelor alergene”, spune Paul Anghel.
Acesta ii indeamna pe oameni sa refuze produsele din carne tocata pentru care exista indoieli privind calitatea si modul de etichetare, sa refuze produsele din carne pe care nu este inscrisa data de expirare si sa nu cumpere astfel de produse din locuri neautorizate.
"Trebuie urmarit, in cazul produselor alimentare, modul de expunere si de comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot sa conduca la identificarea riscurilor pentru sanatate si anume existenta si functionarea vitrinelor frigorifice in care sunt expuse alimentele, integritatea ambalajelor, care trebuie sa asigure protectie pe timpul transportului, depozitarii si comercializarii, precum si etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate”, mai spune directorul ANPC.
De asemenea, clientii sunt indemnati sa verifice eticheta produsului si ambalajul acestuia si sa compare pretul de la raft cu cel de pe bon, pe care sa-l pastreze in cazul in care doresc sa reclame calitatea produsului.
Aceasta initiativa are ca scop stimularea economiilor locale si promovarea dezvoltarii durabile a...
"Acest acord - echilibrat, echitabil şi realist - deschide un nou capitol în relaţiile come...
În schimb, producţia de carne de pasăre a crescut cu 9,4%, până la 791.000 de tone. ...