Autoritatile din Germania le cer abatoarelor si procesatorilor de carne sa lucreze ore suplimentare
Vineri, 09 Octombrie 2020
Vineri, 09 Octombrie 2020
Asociatiile fermierilor germani sunt nemultumite ca animalele trebuie sa astepte mai mult timp la ferme din cauza reducerii capacitatii pentru sacrificarea si procesarea carnii, in urma crizei provocate de pandemie.
"Situatia din unele ferme este tensionata si crescatorii de animale sunt ingrijorati. Apare o problema legata de protejarea animalelor, deoarece nu pot fi duse la abatoare animalele care sunt pregatite pentru sacrificare", a explicat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner.
Oficialul a adaugat ca in unele abatoare si unitati de procesare a carnii capacitatea a fost redusa.
Abatoarele din Germania au fost criticate pentru utilizarea pe scara larga a angajatilor straini, in special est-europeni, care au contracte cu firme de intermediere. Acestia locuiesc de multe ori in conditii improprii, in spatii aglomerate si cu supraveghere necorespunzatoare, ceea ce accelereaza raspandirea coronavirusului in abatoare.
Julia Kloeckner a declarat ca autoritatile locale ar trebui sa acorde permise speciale abatoarelor si procesatorilor de carne pentru a lucra ore suplimentare, in special duminicile si in timpul sarbatorilor publice. Dar acordarea de subventii de stat pentru ca depozitele private sa pastreze carnea nevanduta sunt ultima optiune, a afirmat ministrul Agriculturii.
Fermierii germani sunt afectati si de scaderea preturilor la carnea de porc, in urma descoperirii unor mistreti infectati cu pesta porcina africana in landul Brandenburg din estul tarii.
Primul caz de pesta porcina africana a fost descoperit aproape de granita cu Polonia in data de 10 septembrie.
Dupa confirmarea primului caz, China, Coreea de Sud, Japonia, Singapore, Brazilia si Argentina au interzis importurile de carne de porc din Germania, sporind temerile privind impactul epidemiei asupra agriculturii si economiei germane. De pe urma interdictiei ar urma sa beneficieze alti furnizori majori, cum ar fi SUA, Spania, Canada si Brazilia, in conditiile in care China este cel mai mare cumparator de carne de porc din lume.
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...