Australia, lider in topul consumatorilor de carne la nivel mondial
Marti, 29 Martie 2016
Marti, 29 Martie 2016
Topul efectuat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica releva ca australienii i-au detronat pe americani in topul consumatorilor de carne la nivel mondial, cu 90,3 kg per locuitor in 2014, in vreme ce americanii au consumat, in medie, 90,1 kg per locuitor in acelasi an.
Locul al treilea in acest clasament este ocupat de Argentina, tara in care consumul de carne a fost, in 2014, de 86,6 kg per locuitor.
Cu toate ca Australia este lider al acestui clasament, distanta dintre aceasta si SUA s-a diminuat comparativ cu topul precedent. Daca in 2013, un australian a consumat, in medie, 93 de kg, un american a consumat, in medie, 91,1 kg, iar un israelian a consumat, in medie, 86 de kg. Daca analizam datele, putem observa ca distanta dintre primii doi ocupanti ai clasamentului s-a diminuat ca urmare a scaderii consumului din Australia, pe de o parte, si de o crestere a consumului din SUA, pe de alta. Totodata, in top 3 s-a mai produs o schimbare. Israelul, tara ce ocupa pozitia a treia in clasament anul trecut, acum a fost detronat de Argentina.
Alte observatii:
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...