Australia, cel mai mare exportator de carne rosie din lume in 2016

Australia, cel mai mare exportator de carne rosie din lume in 2016


Australia a devenit cel mai mare exportator de carne de vita, al doilea cel mai mare exportator de carne de oaie si cel mai mare exportator de animale din lume in 2016, potrivit raportului State of the Industry 2017 publicat de Consiliul Consultativ pentru Carne Rosie (RMAC).

bovine australiaAustralia a devenit cel mai mare exportator de carne de vita, al doilea cel mai mare exportator de carne de oaie si cel mai mare exportator de animale din lume in 2016, potrivit raportului State of the Industry 2017 publicat de Consiliul Consultativ pentru Carne Rosie (RMAC).


Potrivit raportului, exporturile de carne rosie si de animale din Australia au ajuns la 15,1 miliarde de dolari in perioada 2015-2016. Analistii declara ca cea mai mare crestere anuala este intre 2013-2014 si 2014-2015.

In ciuda unui declin de 1,7% intre 2014-2015 si 2015-2016, valoarea exporturilor din industrie a crescut cu 63,8%, in 2011 - 2012 si 2015-2016, se arata in raport.

Mai mult, carnea si efectivele de animale din industria carnii rosii din Australia a raportat o cifra de afaceri de 62 miliarde de dolari in exercitiul financiar 2015-2016, in crestere cu 11% de la an la an.

Raportul State of the Industry 2017 indica importanta pe care industria de carne rosie o are pentru economia australiana si pentru comunitate, este de parere presedintele RMAC, Don Mackay.

Nicio industrie nu are un loc mai important in societate decat ??industria care isi hraneste oamenii, sustine si imbunatateste modul de viata, a spus Mackay.

Industria carnii rosii a realizat o crestere cu 11% a cifrei de afaceri, a contribuit cu 18 miliarde $ la PIB-ul australian, sustine 405.000 de locuri de munca directe si indirecte si a hranei pentru 24 de milioane de australieni zi de zi, a adaugat Mackay.

Raportul arata ca industria de carne rosie si de crestere a animalelor din Australia este dependenta de comert, avand in vedere faptul ca doar in 2015 exporturile de carne rosie si de animale au reprezentat 74% din productia interna de carne de vita si manzat, 72% din productia interna de carne de oaie si 92% din productia locala de carne de capra.



Poti fi interesat si de