Aurel Simion, proprietarul Avi-Giis, numit secretar de stat in MADR

Aurel Simion, proprietarul Avi-Giis, numit secretar de stat in MADR


Aurel Simion, fondatorul brandului de produse traditionale "Ca altadata", este cel mai nou membru al echipei ministrului Adrian Oros, fiind numit de premierul Ludovic Orban in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Recent, pe o functie similara a fost numit si Florian-Emil Dumitru, fostul presedinte al Federatiei Nationale Pro Agro.

Aurel Simion este consilier judetean, a fost director al APIA Valcea si detine, alaturi de Petre Simion, fratele sau, una dintre cele mai vechi firme din indutria carnii: Avi-Giis, specializata in prelucrarea si conservarea carnii. Simion a fost printre primii producatori locali care si-a atestat produsele ca fiind produse traditionale. El se mandreste cu munca sa, fiind prezent la targurile nationale si internationale cu produse precum "carnatii din topor", "carnea la garnita" sau "carnatii cu ambat".
 

Pentru functia de secretar de stat, pe valceanul Aurel Simion il recomanda pregatirea in sectorul agroalimentar – are un doctorat in prepararea prin afumare a preparatelor, dar si experienta sa antreprenoriala.Poti fi interesat si de