Auchan obtine certificarea Safe Guard pentru masurile luate impotriva COVID-19

Auchan obtine certificarea Safe Guard pentru masurile luate impotriva COVID-19


Certificarea obtinuta confirma respectarea si implementarea corecta a celor mai bune practice de siguranta impotriva raspandirii COVID-19 in toate spatiile gestionate de catre companie.

Astfel, hipermarketurile si supermarketurile Auchan, magazinele de proximitate MyAuchan, sediul central, spatiile de birouri ale angajatilor din magazine, precum si depozitele proprii vor fi etichetate Safe Guard, fiind marcate ca spatii sigure pentru cumparaturi.

 

Fiecare tip de locatie a fost auditat in conformitate cu o lista personalizata de indicatori, acestia urmarind cele patru directii majore reflectate in politicile Safe Guard:

- Proces - proceduri elaborate pentru a proteja angajatii si clientii si pentru a mentine continuitatea afacerii;

- Igiena - actiuni specifice mentinerii unei bune igiene in toate tipurile de spatii;

- Oameni - teme specifice comportamentului persoanelor, cum ar fi distantarea sociala, lucrul la distanta unde este posibil etc.;

- Facilitati - controale in vigoare legate de facilitatea in sine, inclusiv inspectia si intretinerea periodica a spatiilor si echipamentelor.

 

Evaluarea sistemului s-a efectuat prin analiza documentatiei si interviuri la nivel de management. Ulterior, sediul central, toate magazinele Auchan si MyAuchan, precum si depozitele proprii au fost verificate printr-un audit neanuntat, toate acestea conformandu-se 100% cu cerintele listei de verificare Safe Guard.

 

„Inca de la inceputul pandemiei, siguranta clientilor si a angajatilor a fost prioritara pentru noi. Ne-am adaptat constant tuturor reglementarilor si am extins permanent planul de masuri de protectie pentru a-i proteja cat mai bine pe cei care trec zi de zi pragul magazinelor noastre. Aceste masuri, confirmate acum si prin prisma unei verificari complexe si riguroase, vor continua sa fie implementate in spatiile noastre, pentru ca fiecare client sa se poata bucura de cumparaturi in siguranta”, a declarat Tiberiu Danetiu, Director Marketing Auchan Retail Romania.

 

„Suntem mandri ca suntem parteneri cu Auchan in efortul lor proactiv de a face diferenta pentru clientii si angajatii lor si de a demonstra ca le asigura un mediu sanatos si sigur pentru cumparaturi si desfasurarea activitatii. Adaptandu-ne la criza actuala, am dezvoltat eticheta Safe Guard tocmai pentru a certifica ca sunt indeplinite standarde de siguranta adecvate, iar protocoalele de instruire si curatare sunt implementate pentru a permite intreprinderilor in general si retailerilor in special, sa isi desfasoare activitatea cu incredere.”, a declarat Alexandru Vidu, Chief Executive Bureau Veritas Romania.Poti fi interesat si de