Au inceput inscrierile la Top Chef MACELAR, editia a 2-a

A doua editie a concursului Top Chef MACELAR se va desfasura in cadrul celui mai asteptat eveniment gastronomic din Romania, CARNEXPO Grill 2023,  in perioada 8 – 9 iunie, la Phoenicia Blue View din Olimp.

Top Chef MACELAR este prima competitie care isi propune sa selecteze cei mai buni maestri macelari, aducand fata in fata echipe de profesionisti din tara si strainatate ce vor trece prin mai multe probe de concurs, jurizate de un complet international, in lupta pentru marele trofeu de Chef macelar al Romaniei.

 

 →   Intra pe noul site TOPCHEFMACELAR.RO, site-ul macelarilor din Romania!

 

"Mult mai mult decat un simplu concurs, Top Chef MACELAR este despre arta de a invata, a impartasi si de a inova prin tehnici noi de prelucrare a carnii menite sa contribuie la dezvoltarea specializata a industriei carnii. Conceptul Top Chef MACELAR este destinat crearii unui mediu in care macelarii romani sa incerce sa depaseasca practica actuala a industriei in diferitele ei etape de productie: prepararea generala, transarea carnii, expunerea si utilizarea creativa a produselor din carne de vita, porc, oaie si pasare. Prin aceasta competitie, ne dorim sa construim o comunitate profesionista ce va genera oportunitati de afaceri si va sprijini comertul general sa beneficieze de o infuzie de creativitate si inovatie", declara Eugen CAPRA, Manager General CARNEXPO Grill.

 

 

Top Chef MACELAR se va desfasura pe durata a trei ore, iar fiecare echipa concurenta va avea la dispozitie o jumatate de carcasa de vita, o jumatate de carcasa de porc, un miel intreg si cinci carcase de pui, pe care va trebui sa le transforme in produse cu valoare adaugata.

 

Echipele participante isi vor putea asigura propriile condimente, marinade si garnituri pentru a finisa produsele care vor fi concepute sa inspire si sa depaseasca limitele. Produsele finite vor fi apoi prezentate ca si cum ar putea fi comercializate intr-un cadru de vanzare cu amanuntul.

 

Juriul este format din arbitri independenti, selectati de catre organizatori dintre cei mai importanti specialisti din industria de specialitate mondiala, si vor puncta fiecare echipa in functie de tehnica si abilitati, manopera, inovatie de produs, finisaj general si prezentare.

 

Cum a fost Top Chef MACELAR, Editia 1 - 2022

 

 

Trofeul primei editii a competitiei Top Chef MACELAR, organizata in premiera la CARNEXPO Grill 2022 - 5-6 Mai, Olimp, a fost adjudecat de echipa Carmangeriei Ozana.

Cei sase macelari ai Carmangeriei Ozana au fost si primii care s-au inscris in concurs. Echipa condusa de Ionut Anghel, unul dintre proprietarii afacerii, a resusit sa obtina cel mai mare punctaj din partea membrilor juriului.

 

Dupa o jurizare grea, locul al doilea le-a revenit specialistilor din cadrul echipei Auchan, iar echipa de macelari ai companiei Sergiana s-au clasat pe locul al treilea.

 

Premiul special al juriului a mers catre Cathedral Distribution, singura echipa formata din doar trei membri. Acestia au impresionat prin modul in care s-au coordonat pentru a prezenta piese potrivite pentru ar putea fi comercializate intr-un cadru de vanzare cu amanuntul. La prima editie a concursului au mai concurat echipe de macelari din partea Smithfield si Carrefour Romania, ce au demonstrat abilitati de munca in echipa, cat si dorinta de a pune in valoare produsele locale romanesti.

 

Echipa de pe primul loc a primit un premiu in valoare de 3.000 de euro, echipa de pe locul al doilea a fost recompensata cu suma de 2.000 de euro, iar clasarea pe pozitia a treia a venit cu un castig de 1.500 de euro. In plus, toate echipele castigatoare au primit diplome de participare si premii in produse de la partenerii evenimentului.

 

Pe durata a trei ore si un sfert, fiecare echipa concurenta a avut la dispozitie o jumatate de carcasa de vita, o jumatate de carcasa de porc, un miel intreg si cinci carcase de pui, pe care le-au transformat in produse cu valoare adaugata. Echipele participante si-au putut asigura propriile condimente, marinade si garnituri pentru a finisa produsele concepute sa inspire si sa depaseasca limitele.

 

Juriul, format din arbitri independenti, selectati de catre organizatori dintre cei mai importanti specialisti din industria de specialitate, a punctat fiecare echipa in functie de tehnica si abilitati, manopera, inovatie de produs, finisaj general si prezentare.

 

Organizarea primei editii a competitiei Top Chef MACELAR a putut fi posibila cu sprijinul partenerilor RIA DO Trading, Optimeat, Smithfield, Horeco, Agricola, Boby Custom Knives, Asociatia AgroFood, Karpaten Meat, Diversey, Pro Formula, INDUSTRIA CARNII.RO, EuroMeatNews.com.

 

dvsdv

 

Date de contact

Dorinel Niculae, Project Manager

Telefon: 0728.086.130 / Email: office@industriacarnii.ro

 

Flavius Marin, Sales Representative

Telefon: 0734.333.589 / Email: flavius.marin@industriacarnii.ro



Poti fi interesat si de