Au fost stinse 12 focare de pesta porcina africana

Au fost stinse 12 focare de pesta porcina africana


Cel mai recent bilant al ANSVSA arata faptul ca in prezent, pesta porcina africana evolueaza in 297 de localitati din 19 judete, cu un numar de 1.139 de focare (dintre care 19 in exploatatii comerciale) si 527 de cazuri la mistreti.

Au fost eliminati pana acum 364.157 de porci afectati de boala.

 

Au fost stinse 12 focare in judetul Satu Mare si un focar in judetul Dambovita. De asemenea, unitatea de procesare a carnii apartinand societatii S.C. Carniprod SRL si-a reluat activitatea, in data de 14.08.2018.

 

Pana la aceasta data (20.12.2018) au fost despagubiti 8.409 de proprietari, valoarea totala a platilor fiind de 237.311.620 de lei.

 

Evolutia bolii este in permanenta monitorizata, prin examene clinice si de laborator, iar zilnic se analizeaza situatia existenta, se aplica masuri si se intreprind actiuni in functie de circumstante.

ANSVSA solicita sprijinul si intelegerea cetatenilor pentru respectarea acestor masuri, avand in vedere gravitatea bolii si consecintele economice grave generate de aparitia ei. Orice suspiciune de boala trebuie anuntata imediat medicului veterinar sau DSVSA judeteana.

 

Pentru a impiedica raspandirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate si neutralizate, iar proprietarii vor fi despagubiti de catre stat, in conditiile prevazute de legislatie.Poti fi interesat si de