Au fost epuizate fondurile disponibile pentru investitii in sectorul zootehnic
Marti, 27 Iunie 2017
Marti, 27 Iunie 2017
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile alocate in sesiunea de primire a proiectelor pentru sectorul zootehnic, prin submasura (sM) 4.1 Investitii in exploatatii agricole, au fost epuizate inainte de termenul-limita de depunere, respectiv data de 31 iulie 2017.
AFIR a primit on-line, in sesiunea din acest an, pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, pentru sM 4.1, sectorul zootehnic, 115 solicitari de finantare in valoare totala nerambursabila de peste 121 de milioane de euro. Alocarea financiara, disponibila pentru sesiunea anuala de depunere a cererilor de finantare a investitiilor in sectorul zootehnic a fost de 60 de milioane de euro.
Dupa ce la inceputul acestei luni, au fost solicitate integral fondurile alocate pentru sectorul vegetal si pentru zona montana, ieri au fost epuizate si fondurile pentru investitii in sectorul zootehnic, finantate prin submasura 4.1 din PNDR 2020. Subliniez faptul ca oportunitatea si calitatea investitiilor trebuie sa primeze si imi doresc ca fondurile europene sa fie alocate pentru finantarea celor mai bune investitii, care vor asigura dezvoltarea durabila pe termen lung a mediului rural. Din acest motiv, ma bucura faptul ca au fost depuse suficient de multe proiecte, astfel incat sa putem selecta pentru finantare doar acele proiecte cu punctajul cel mai mare, a declarat directorul general al AFIR, Adrian - Ionut CHESNOIU.
Depunerea proiectelor in cadrul sesiunii anuale s-a oprit inainte de termenul-limita prevazut in anuntul de lansare deoarece valoarea publica totala a cererilor de finantare depuse, cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate, a depasit plafonul de 200% din alocare (excluzand valoarea publica totala a proiectelor retrase).
AFIR mentioneaza ca pentru solicitantii de finantare in sectorul zootehnic, aferent sM 4.1 din arealul ITI Delta Dunarii, mai sunt disponibile fonduri in valoare de aproximativ 29 de milioane de euro. Totodata, mai sunt disponibile fonduri pentru depunerea cererilor de finantare in sectorul ferme de familie, data limita fiind 31 iulie 2017. Valoarea fondurilor disponibile pentru investitii in fermele de familie este de circa 15 milioane de euro.
Sesiunea de depunere a proiectelor pentru investitii in exploatatii agricole a fost lansata in data de 3 mai 2017. In cadrul acestei sesiuni, au fost depuse proiecte de finantare pentru mai multe tipuri de investitii eligibile prin sM 4.1. Dintre acestea, amintim: infiintare ferma avicola, modernizare ferma de vaci, modernizare si dotare ferma de ingrasare a mieilor, infiintare ferma de reproducere a suinelor, infiintare ferma de ingrasare taurasi, dar si achizitionarea de utilaje in cadrul fermei zootehnice.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...