Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc lanseaza proiectul „Stiu ce vreau! Cum sustin?”

Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc lanseaza proiectul „Stiu ce vreau! Cum sustin?”


Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR, in calitate de beneficiar, implementeaza proiectul „Stiu ce vreau! Cum sustin?”, cod SIPOCA 1039.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, Axa prioritara Administratie publica si sistem judiciar eficiente, componenta 1: CP14/2021 pentru regiunea mai putin dezvoltata „Consolidarea capacitatii ONG-urilor si partenerilor sociali de a se implica in formularea si promovarea dezvoltarii la nivel local”.

 

Proiectul a demarat in luna august 2022, se desfasoara pe o perioada de 12 de luni si are un buget total eligibil de 418.656,70 lei, din care valoarea nerambursabila este de 410.283,55 lei.

 

Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacitatii organizatiilor non-guvernamentale din judetul Cluj de a se implica in formularea si promovarea dezvoltarii la nivel local.

 

In acest sens, proiectul isi propune sa puna bazele unui Parteneriat pentru Dezvoltare Locala, functional la sase luni dupa finalizarea proiectului, intre Autoritatea Publica locala municipiul Cluj Napoca, ONG-uri si parteneri sociali din zona si sa dezvolte capacitatea unui numar de 30 de persoane, reprezentanti ai acestora prin instruiri in domeniul monitorizarii strategiilor si politicilor locale si de participare la procese decizionale, de promovare a egalitatii de sanse si nediscriminarii.

 

Obiectivele specifice ale proiectului

Dezvoltarea unui parteneriat intre ONG-uri /parteneri sociali si UAT Municipiul Cluj Napoca, functional la sase luni dupa finalizarea proiectului.

 

Dezvoltarea de proceduri si mecanisme pentru sustinerea si promovarea dezvoltarii la nivelul localitatii si de interactiune dintre autoritatile si institutiile administratiei publice cu comunitatea locala in perioada 2022-2027.

 

Dezvoltarea capacitatii partenerilor sociali si a ONG-urilor prin instruiri in domeniul monitorizarii strategiilor si politicilor locale si de participare la procesele decizionale, de promovare a egalitatii de sanse si nediscriminarii, precum si a dezvoltarii durabile.

 Poti fi interesat si de