Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, la Saptamana Verde de la Berlin

Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, la Saptamana Verde de la Berlin


O delegatie a Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu este prezenta la Berlin, in Germania, acolo unde zilele acestea este organizata expozitia internationala Saptamana Verde.

APSS Saptamana Verde 2Reprezentantii Asociatiei expun singurul produs crud-uscat din Romania cu Indicatie Geografica Protejata. Expozitia are loc in perioada 19 28 ianuarie, iar Bulgaria este tara partenera, se arata in comunicatul APSS. Asociatia este prezenta in cadrul standului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), unde sunt expuse spre degustare produsele tuturor celor sase membri, din judetele Bacau, Brasov, Prahova, Sibiu, Calarasi.

Saptamana Verde este un eveniment international, fondat in Berlin si aflat in prezent la editia cu numarul 83. Aducand in atentia vizitatorilor atat traditia, cat si viitorul industriilor alimentare, agriculturii si gradinaritului, expozitia gazduieste peste 1,600 de participanti, cu peste 100,000 de produse din intreaga lume, conferinte pe tematici specifice industriilor, specialisti in agricultura, horticultura, silvicultura, importatori sau experti din administratii. La standul MADR va fi prezent secretarul general al institutiei, Constantin Ilie Aprodu, precum si experti din cadrul directiilor tehnice.

Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu expune si ofera vizitatorilor produse romanesti din carne inregistrate cu Indicatie Geografica Protejata, Salamul de Sibiu fiind un produs cu o istorie de peste 100 de ani. Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu reprezinta, in primul rand, o garantie a faptului ca pe masa consumatorilor va ajunge intotdeauna Salam de Sibiu de cea mai buna calitate, declara Carmen Gavrilescu, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu.

Gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu se obtine utilizand ingrediente de cea mai buna calitate, precum carnea si slanina folosita, condimente naturale impreuna cu afumarea la rece utilizand lemn din esenta tare si prin cea mai lunga perioada de maturare. Mai mult decat atat, metoda specifica de productie este cea care diferentiaza produsul, metoda rafinata de-a lungul timpului si asigurata de priceperea producatorilor locali. Astfel, obtinem un produs de calitate, superior, demn de a fi expus in cadrul evenimentelor internationale, alaturi de cele mai bune produse alimentare.



Poti fi interesat si de