Asociatia Bucatarilor Italieni anunta demonstratii culinare in stil mediteranean la CARNEXPO Grill

Asociatia Bucatarilor Italieni anunta demonstratii culinare in stil mediteranean la CARNEXPO Grill


Associazione Cuochi Italiani (Asociatia Bucatarilor Italieni), partener CARNEXPO Grill, va participa la evenimentul organizat pe data de 10 – 11 iunie la Theodora Golf Club de la Alba Iulia, aducand suportul si experienta sa in folosirea carnii din Romania in retetele italiene si mediteraneene.

Associazione Cuochi Italiani (Asociatia Bucatarilor Italieni), partener CARNEXPO Grill, va participa la evenimentul organizat pe data de 10 – 11 iunie la Theodora Golf Club de la Alba Iulia, aducand suportul si experienta sa in folosirea carnii din Romania in retetele italiene si mediteraneene.

 

Chef Enza Barbaro va face o demonstratie culinara pentru preparatul „salsiccia autentica”, ce isi are originea in sudul Italiei, iar secretarul Asociatiei Giovanni Baldantoni va prezenta procedura de maturare a tipicului “prosciutto italienesc”.

 

Vor fi prezentate diverse alte retete folosind diferite tipuri de carne, de porc, vita cat si carne de pasare, pregatindu-se gustoase bucate echilibrate din punct de vedere caloric, digeribile si sanatoase.

 

Provocarea importanta pentru producatorii de carne din Romania va fi in faza a doua, cea de prelucrare a carnii, in vederea dezvoltarii unei importante retele de macelari si prezentarea produselor semipreparate pentru acasa.

 

Despre CARNEXPO Grill

Este un eveniment unic in Romania pentru promovarea produselor locale care marcheaza deschiderea sezonului de grill si lansarea produselor de tip BBQ, care doreste sa elimine barierele formale din jurul conferintelor standard si sa reuneasca specialistii din industria agroalimentara, HoReCa si retail intr-o locatie distinsa. Aici, parteneriatele se pot lega foarte usor la o masa cu cele mai gustoase produse de grill sau la un pahar de vin de la crame selecte.

 

Va fi o editie de exceptie, cu multe suprize pentru participanti, prin prisma parteneriatelor incheiate de CARNEXPO Grill cu Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT), Asociatia Bucatarilor Italieni, Institutul Culinar Disciples Escoffier, Asociatia Prelucratorilor de Carne din Republica Moldova, organizatorii Festivalului D`ale Porcului ( care vor face demonstratii live de preparare a carnii de porc) si nu in ultimul rand vor fi prezenti invitati speciali din Belgia, Spania, Germania etc. CARNEXPO Grill se bucura si de sprijinul asociatiilor din industria carnii: Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP), Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS).

 

Personalitati marcante din sectorul agroalimentar, specialisti si furnizori vor participa la CARNEXPO Grill in calitate de speakeri si vor pune la dispozitia participantilor experienta si know-how-ul lor pentru a dezvolta piata autohtona. Furnizorii de tehnologie au un loc aparte in aceasta noua editie, acestia avand posibilitatea sa-si expuna echipamentele si sa realizeze demonstratii in cadrul conceptului TECH DAY - o zi dedicata tehnologiei.

 

CARNEXPO Grill are loc in perioada 10-11 iunie 2021, la Theodora Golf Club din Alba Iulia.

 

Rezerva-ti locul la eveniment: office@carnexpogrill.ro

Ana Maria Mihai - 0734 333 588 /  anamaria.mihai@industriacarnii.ro

Flavius Marin - 0734 333 589 / flavius.marin@industriacarnii.ro



Poti fi interesat si de