Asociatia Agricola lanseaza primul ghid de nutritie dedicat copiilor

Asociatia Agricola lanseaza primul ghid de nutritie dedicat copiilor


Asociatia Agricola – Neam de Gospodari continua sa se apropie de comunitatile parintilor, bunicilor si institutiilor de invatamant prin intermediul proiectului „Gustul care face bine”. Un ghid de retete usoare, sanatoase si gustoase, realizat in parteneriat cu renumitul Chef Cezar Munteanu, nutritionisti, medici pediatri si alti specialisti din diferite arii de expertiza alimentara.

Proiectul isi propune remedierea unei probleme actuale la nivel national: ingrijirea prescolarilor si scolarilor prin alimentatia optima, sanatoasa si delicioasa. „Gustul care face bine” este un program educational destinat parintilor si mai ales persoanelor care prepara hrana copiilor din gradinite cu program prelungit si after school, care pot invata astfel despre alimentatia potrivita celor mici, retete dedicate si modalitati diferite in care pot face preparatele mai atractive si mai sanatoase pentru copii.

 

Prin intermediul acestui proiect, AGRICOLA isi propune sa gaseasca si sa promoveze solutii prin care ideea de sanatos, gustos si accesibil sa fie o normalitate.

 

In cadrul proiectului au fost implicati specialisti din diverse arii de activitate care vizeaza alimentatia sanatoasa, dar si ingrijirea celor mici. Gandit ca un proiect pe termen lung, in sprijinul acestuia s-au alaturat oameni si specialisti care vor sa faca o schimbare in societate.

 

Renumitul bucatar Cezar Munteanu este unul dintre cele mai cunoscute personalitati ale gastronomiei romanesti, cu peste 30 ani de activitate, si promoter al unei alimentatii sanatoase.

 

Acesta a contribuit la realizarea meniurilor complete pentru gradinite cu program prelungit, pe o perioada de 10 zile formate din 30 retete (mic dejun, gustare si pranz) si la realizarea a 10 retete dedicate copiilor cu afectiuni oncologice.

 

In cadrul proiectului s-a alaturat si clinica KiloStop Junior, prima clinica de nutritie dedicata exclusiv copiilor si adolescentilor. KiloStop Junior a contribuit la redactarea principiilor privind alimentatia corecta a copiilor de gradinita. Alina Trifu, fondator iHealth si consultant in nutritie, s-a alaturat proiectului prin redactarea principiilor privind alimentatia corecta a copiilor cu afectiuni oncologice. In timp ce Catalin Hladi si Laura Matac sunt fotografii oficiali ai proiectului, specializati pe fotografia culinara si cei care dispun de un amplu portofoliu de colaborare cu o serie de branduri renumite la nivel national.

 

„Proiectele AGRICOLA se nasc din emotie, un atribut al brandului pe care consumatorii il apreciaza. „Gustul care face bine” este cladit din emotie si din dorinta de o oferi ceva inapoi comunitatii din care facem parte. Noi consideram ca acest ghid de nutritie si educatie alimentara dedicat celor mici este un lucru esential pentru viitoarele generatii, pentru ca acestea sa vina din urma mult mai puternice si sanatoase.” – Daniel Bitere, presedinte Asociatia Agricola – Neam de Gospodari.

 

Ghidul „Gustul care face bine” este disponibil pentru oricine, online: https://www.agricola.ro/ghid-limentatiecopii/?fbclid=IwAR28wRnTKTykaD6ChIEpjY8ZUJaVjfdPCGegUAfhdwhsCNd15eBAB2C7R8E.

 

In acelasi timp, ghidul va functiona si ca un punct de start al conversatiilor despre alegerile sanatoase, educatia alimentara si resursele pe care cei mici, dar si cei responsabili de ingrijirea lor le pot accesa pentru a creste oameni mari si sanatosi.

 

Despre Asociatia Agricola – Neam de Gospodari

Asociatia Agricola „Neam de Gospodari” s-a constituit si functioneaza din decembrie 2018. Este o organizatie care isi propune sa ajute la dezvoltarea comunitatii si a diverselor proiecte care aduc plus-valoare la nivel local si national, luandu-si ca repere responsabilitatea si sustenabilitatea sociala.

 

Asociatia AGRICOLA – Neam de gospodari si-a propus inca de la inceputurile sale ca scop – dezvoltarea de proiecte care sa imbunatateasca calitatea vietii. Astfel, in anul 2019 am derulat Proiectul Gustul Viitorului care, investind in educatie, si-a propus sa trezeasca o vibratie aparte noii generatii, sa fie un motor inspirational pentru tineri si sustinatorul celor care creeaza Gustul Viitorului.

 

AGRICOLA a oferit astfel un context in care tineri liceeni au putut sa practice, sa invete, sa gateasca si sa ajunga la produse finite lucrand in echipa, cu materie prima care nu le este disponibila in cadrul orelor de curs de la scoala si intr-un ritm catalizat de pasiune si know-how-ul Chef-ului Cezar Munteanu.

 

Odata cu Asociatia „Agricola Neam de Gospodari” dam inapoi comunitatii mai mult decat proiecte caritabile tranformandu-ne din donatori in contributori la dezvoltarea proiectelor care sa schimbe calitatea vietii. Educatia si sanatatea alimentara sunt principalele directii in care ne propunem dezvoltare si investitie, considerand ca o masa sanatoasa, inseamna un corp sanatos, o dezvoltare armonioasa, o sansa la o viata frumoasa.

 Poti fi interesat si de